Vil skape nye klassikere


Det nye teaterforlaget Songbird ønsker å løfte frem ny nordisk dramatikk, som fortjener å bli satt opp på flere scener.

Som rettighetshaver og komponist har grunnlegger Julian Berntzen selv opplevd et skrikende behov for et nytt teaterforlag.

– Min erfaring er at forlagene gjør et fantastisk arbeid for de store gamle kanonene som for eksempel Astrid Lindgren og Torbjørn Egner. Det er er vel og bra det, men jeg savner mer pasjon for ny dramatikk; kanskje spesielt barne- og familieforestillinger. Vi vil gjøre en jobb for å skape nye klassikere. Det finnes mange teaterverk som virkelig har berørt meg, som ikke har forlag, sier Berntzen.

Internett blir en viktig kanal

Teaterforlaget Songbird blir et av få spesialforlag/rettighetsforvaltere for dramatikk i Norden.

– Visjonen vår er å forvalte og presentere titler og rettighetshavere på en nyskapende og frisk måte i teaterverdenen. Produsenter, institusjoner og private aktører verden over leter etter gode titler, rettighetshaverne på sin side sitter med fantastiske verk som blir satt opp for sjeldent, kanskje bare én gang. Vårt mål er nettopp å forene teatre og rettighetshavere.

Julian Berntzen

Vår filosofi er ikke å bli det største teaterforlaget med mange tusen titler i porteføljen, tvert imot, vi vil ha få, men eksklusive verk som vi har tro på, sier grunnlegger av teaterforlaget Songbird Julian Berntzen. Foto: Privat

Internett blir en viktig kanal.

– Vi ønsker å presentere verkene tydelig på nett. Alle verkene vi representerer presenteres i form av bilder og kort synopsis på våre nettsider, og gjennom nyhetsbrev vil vi informere om spennende nyheter fra forlaget vårt. Vi har også samlet endel medieomtale, samt musikalske utdrag fra musikaler og operaer vi representerer.

Enormt potensial

Berntzen understreker at det finnes andre gode teaterforlag som for eksempel Nordiska, men at det er rom for at flere kan holde på.

– Vi vil gå inn i dette med en frisk tankegang. Det er så mange fine verk som ikke har forlag, som bare har vært oppført én gang. Maria Parrs historier er et eksempel. Hun er lansert i over 20 land med barnebøkene – og teaterstykkene som er basert på disse har et enormt potensial. For ikke å snakke om teaterversjonen av Frode Gryttens Bikubesong og Sånne som oss. Eller Tore Renbergs musikal Sonny, som ble gjort i samarbeid med Kaizers Orkestra – og min egen Hellemyrsfolket. Dette er alle stykker som ingen andre tar seg av, men som fortjener å bli satt opp på flere scener. Ved å løfte dem frem har vi håp om at de blir nettopp det; vi har allerede solgt flere av forestillingene som vi representerer. Eksklusive verk vi tror kommer til å bli suksesser som kan gå på utallige scener i fremtiden.

 

NORSKE DRAMATIKERES FORBUND - WRITERS GUILD OF NORWAY

Besøks- og postaddresse:
Kronprinsens gate 17
0251 Oslo

Telefon: 22 47 89 50
Epost: post@dramatiker.no
Org nr: 971 278 188

Dramatikerforbundet © 2020 Alle rettigheter. | Personvernerklæring | Ansvarlig redaktør: Monica Boracco.

WordPress fra wp-hosting.no