Vil ha nyskapende tv-drama


Hanne Palmquist lover å gi lovende talenter en sjanse når HBO NORDIC nå skal gi Nordens publikum modige, tankevekkende og ikke minst lokale tv-serier.

 – Våre titler skal skille seg ut fra det vi kjenner fra før, seriene skal stå ut i mengden, redefinere vår forventning om hva et tv-drama er og ha etterglød, slår Hanne Palmquist fast.

Åtte måneder er gått siden hun tiltrådte stillingen som Commissioning Editor & VP Original Programming hos HBO Nordic. Og det å jobbe for et så verdenskjent og respektert brand med alt det innebærer av nytenkning og originalitet i forhold til drama-serier – er nærmest en ære, synes Palmquist.

Nå vil hun gi bransjen og publikum i Norden mulighet til å produsere og se originale lokale serier.

HBO NORDIC har ambisjoner om å utgi to til tre lokale serier i året. Formatet kan være kort (4-6 episoder) eller langt (8-10 episoder). Alle sjangre er i utgangspunktet interessante, sier Hanne Palmquist.

– Vi ønsker å produsere serier som har en klar ambisjon om å være annerledes, og av høy kvalitet, samtidig som vi naturligvis ønsker å underholde publikum, sier Palmquist.

 Prosjekter i utvikling

– Nå når dere skal begynne å utvikle og bestille originalt programinnhold i Norden, er målet da å produsere drama med en sterk lokal forankring, på tvers av de nordiske landene?

– Det stemmer at vi ønsker å bestille og utvikle drama-serier fra Danmark, Norge og Sverige med lokal forankring. Primært ønsker vi å gjøre det på de lokale språkene – det er viktig for oss. Prosjektene må gjerne være forankret på tvers av de nordiske landene, men det er ikke en forutsetning. Vi har tro på at en henholdsvis dansk, svensk og norsk dramaserie av høy kvalitet uansett vil appellere til publikum på tvers av landegrensene.

HBO har på nåværende tidspunkt et antall prosjekter i utvikling, som de har stor tro på. Men foreløpig ønsker Palmquist å holde kortene tett til brystet.

– Akkurat hvilke det er, ønsker vi ikke å si mer om akkurat nå – det er for tidlig.

Redefinere Nordic Noir

Men Palmquist kan si noe om hva de leter etter.

– Vi ønsker å skape noe som er nytt og relevant for vårt nordiske publikum, kanskje i enda sterkere grad enn de engelskspråklige produksjonene. Egentlig leter vi mer etter verdier, enn spesifikke sjangre eller formater. Det som er utrolig viktig for oss er at det talentet som står bak en serie, har en sterk stemme – et sterkt POV og en cinematisk visuell tilgang.

– Krimsjangeren har stått sterkt i Norden de siste årene, er det en trend du tror vil fortsette?

– Det vil nok alltid være etterspørsel etter gode krim-serier. Det virker imidlertid som om Nordic Noir krim-sjangeren har nådd sin peak og at det nå er behov for å re–tenke og redefinere Nordic Noir, noe jeg tror er en god og naturlig konsekvens og utfordring.

Legg inn kommentar

Vennligst oppgi ditt navn

Ditt navn er påkrevd

Vennligst oppgi en gyldig epostadresse

En epostadresse er påkrevd

Vennligst legg inn din melding

NORSKE DRAMATIKERES FORBUND - WRITERS GUILD OF NORWAY

Besøks- og postaddresse:
Kronprinsens gate 17
0251 Oslo

Telefon: 22 47 89 50
Epost: post@dramatiker.no
Org nr: 971 278 188

Dramatikerforbundet © 2020 Alle rettigheter. | Personvernerklæring | Ansvarlig redaktør: Monica Boracco.

WordPress fra wp-hosting.no