Velkommen til årsmøtet


Lørdag 11. mars er det klart for årsmøte i Dramatikerforbundet.  Da oppsummerer vi 2016 og ser ut i året som kommer.

Vi har bak oss et langt men nødvendig forhandlingsløp med NRK i 2016. Det er også året da vi gikk inn i LO hvor vi nå såvidt er i gang med å forme LO Kultur og LO Selvstendig. Det politiske arbeidet for å få nye løsninger for freelancere og selvstendige har startet. Stadig flere kunstnerforbund snuser på muligheten for å følge etter oss slik at de kan være med i denne spennende utviklingen.  Sikkert er det at jo mer vi involverer oss, desto større innflytelse har vi på vår egen fremtid.

Her i forbundet er det tradisjon for stor deltagelse fra medlemmene. 10% av alle medlemmer har et verv eller representerer forbundet på en eller annen måte. Det er en stor styrke at så mange involverer seg og tar ansvar, ikke bare i våre interne utvalg, men også i eksterne styrer og komiteer.

Å si ja til et tillitsverv i forbundet er å si ja til solidarisk arbeid for sine kolleger.

Å si ja til å representere forbundet ute er å si ja til å gi dramatikerne en stemme.

Takk til alle som har gjort og gjør det!

På årsmøtet velger vi igjen styre og utvalg.  Da har vi alle ansvar.  Ansvar for å delta i valget og vite hvem vi stemmer på.

Det er viktig at vi som forbund hele tiden gransker oss selv. Hvem er vi og er vi relevante i vår tid.  – Og det gjør vi kontinuerlig fordi Dramatikerforbundets medlemmer vil ha det slik. Nå skal medlemsparagrafen igjen opp til vurdering og også denne gangen handler det om hvilke kriterier vi legger til grunn når vi vurderer medlemskapsøknader. Det er ikke lengre kontroversielt å diskutere dette, men det er fortsatt en interessant debatt.

Mer spisset kan vel debatten om bruk av våre vederlag bli etter hvert. For vektingen mellom stipender og individuelle vederlag må vi også tørre å riste i med jevne mellomrom. Nå er det ti år siden sist. Ingenting skal vedtas, men jeg ser frem til frisk debatt!

Vel møtt til årsmøtet, og kanskje ses vi allerede på fredag ettermiddag, da arrangerer vi dokumentarseminar med fokus på historiefortelling og research.

Monica Boracco

Legg inn kommentar

Vennligst oppgi ditt navn

Ditt navn er påkrevd

Vennligst oppgi en gyldig epostadresse

En epostadresse er påkrevd

Vennligst legg inn din melding

NORSKE DRAMATIKERES FORBUND - WRITERS GUILD OF NORWAY

Besøks- og postaddresse:
Kronprinsens gate 17
0251 Oslo

Telefon: 22 47 89 50
Epost: post@dramatiker.no
Org nr: 971 278 188

Dramatikerforbundet © 2020 Alle rettigheter. | Personvernerklæring | Ansvarlig redaktør: Monica Boracco.

WordPress fra wp-hosting.no