Vegard Steiro Amundsen med ny hørespillserie


Made in Norway er en aktuell og spennende dramaserie om konsekvensene av norsk deltakelse i utenlandske militære oppdrag. Serien setter også spørsmålstegn ved norsk utenrikspolitikk, og etiske retningslinjer rundt våpeneksport.

Samfunnsaktuell spenningsserie
I serien møter vi Oda, som er kaptein i Hæren, på utenlandsoppdrag for å trene opp irakiske soldater. På et oppdrag for amerikanerne blir hun og hennes soldater angrepet av terrorister.

En av Odas medsoldater blir drept, og en annen lam fra livet og ned. Hun finner ut at terroristene brukte panservernrakett av typen M72 som lages på NAMMO på Raufoss. Oda, som selv er fra Raufoss, blir stående i et dilemma. Skal hun forfølge saken og avsløre at våpen laget i hjembygda hennes havner hos fienden, eller skal hun holde munn så arbeidsplassene forblir trygge og NAMMO genererer penger i kommunekassa. Hun velger
kampen for sannheten, men det vil koste henne dyrt.
– Serien tar først og fremst opp menneskelige spørsmål. For eksempel, hva koster det å vende seg mot sin egen familie og hjembygd? Det er en frykt som alle kan kjenne seg igjen i, sier manusforfatter Vegard Steiro Amundsen.

Amundsen skriver til vanlig for film og TV, og har brukt mange av de samme virkemidlene da han skrev denne hørespillserien. Radioteatret har med Made in Norway ønsket å lage en samfunnsaktuell spenningsserie med store kontraster.
– Våpenproduksjon er storpolitikk og full av etiske dilemmaer, men også hardt tilkjempede arbeidsplasser på Vestre Toten. For alle står det mye på spill, sier Amundsen.

Podkastens gullalder
I en tid hvor podkast stadig blir mer populært har radiodrama med sine virkemidler, en unik mulighet å fange lytterens oppmerksomhet. Gode skuespillere og levende lydbilder gjør historien både engasjerende og lett tilgjengelig.
– Det handler også om å hele tiden skape nye spørsmål, og sette karakterene i nesten umulige dilemma eller situasjoner, forteller manusforfatteren.

Made in Norway er en spenningsserie i seks deler, skrevet av Vegard Steiro Amundsen for NRK Radioteatret. Alle episodene kommer som podkast 12. mars og i NRK P2 søndag 15. mars fra kl. 12:03 til kl. 15:00.

Legg inn kommentar

Vennligst oppgi ditt navn

Ditt navn er påkrevd

Vennligst oppgi en gyldig epostadresse

En epostadresse er påkrevd

Vennligst legg inn din melding

NORSKE DRAMATIKERES FORBUND - WRITERS GUILD OF NORWAY

Besøks- og postaddresse:
Kronprinsens gate 17
0251 Oslo

Telefon: 22 47 89 50
Epost: post@dramatiker.no
Org nr: 971 278 188

Dramatikerforbundet © 2020 Alle rettigheter. | Personvernerklæring | Ansvarlig redaktør: Monica Boracco.

WordPress fra wp-hosting.no