Urpremiereklar: Sammenbruddet


Mørkt, morsomt og helt nytt fra Jo Strømgren Kompani: Sammenbruddet / The Breakdown av Kate Pendry og Jo Strømgren har urpremiere på Den Norske Opera og Ballett i kveld!

Vilde Viktoria Madsen (foran) og Kate Pendry i Sammenbruddet. (Foto: Jubal Battisti)

Vilde Viktoria Madsen (foran) og Kate Pendry i Sammenbruddet. (Foto: Jubal Battisti)

I Sammenbruddet møter vi en kvinne som har gått på en smell. Ved å følge hennes historie bakover i tid og gjennom en rekke geografiske krumspring, forsøker vi å nærme oss grunnene til kaoset. Men hva om alt ligger i genene?

Sammenbruddet er skrevet av Jo Strømgren og Kate Pendry i et friskt og saftig språk. På scenen møter vi skuespiller Kate Pendry og danser Vilde Viktoria Madsen. Sammen gir de oss et dynamisk bilde av en kvinne og hennes brokete familiehistorie – og tar oss med på en reise vi ikke aner hvor bærer, men som er både mørk og morsom.

Urpremieren møtes med stor internasjonal interesse, forteller den norske Opera og Ballett i en pressemelding. Jo Strømgren Kompani (JSK) skaper både teater og dans, og har i en årrekke vært en av Norges største kulturelle eksportartikler. Kompaniet markerte i 2018 sitt 20-årsjubileum. Strømgren er huskoreograf for Nasjonalballetten, og kompaniets forestillinger er hver sesong en del av programmet i Operaen. JSK har i mange år blitt finansiert av Kulturrådet som et såkalt basiskompani, men i 2018 endret Kulturrådet støtteordningen for frie kompanier. JSK har støtte ut 2020, etter det er framtiden usikker.

Sammenbruddet 
spilles på engelsk.

Legg inn kommentar

Vennligst oppgi ditt navn

Ditt navn er påkrevd

Vennligst oppgi en gyldig epostadresse

En epostadresse er påkrevd

Vennligst legg inn din melding

NORSKE DRAMATIKERES FORBUND - WRITERS GUILD OF NORWAY

Besøks- og postaddresse:
Kronprinsens gate 17
0251 Oslo

Telefon: 22 47 89 50
Epost: post@dramatiker.no
Org nr: 971 278 188

Dramatikerforbundet © 2020 Alle rettigheter. | Personvernerklæring | Ansvarlig redaktør: Monica Boracco.

WordPress fra wp-hosting.no