Tv-dramakurs, våren 2019


Vi har bedt et par av de mest erfarne utviklerne og produsentene lage et kurs for Dramatikerforbundets medlemmer som vil jobbe med tv-drama. Det er mange som er nysgjerrige på tv-dramatikk, men som ikke helt vet hvor man begynner eller hvordan man skal få et bein inn innenfor i bransjen.

Dramatikerforbundet arrangerer tv-dramakurs med Arne Berggren og Kristine Berg. (Foto: Roger M. Svendsen, Innhered)

Dramatikerforbundet arrangerer tv-dramakurs med Arne Berggren og Kristine Berg. (Foto: Roger M. Svendsen, Innhered)

Arne Berggren og Kristine Berg driver utviklings- og produksjonsselskapet Shuuto As. Tilsammen har de vært med å utvikle mer tv-drama enn de fleste, de har et godt nettverk i bransjen og vet hva tv-kanaler og distributører i inn- og utland etterspør.

– Vi har helt fra starten vært spesielt opptatt av forfatterens rolle innen tv-drama, sier Arne Berggren. – TV-drama skiller seg fra spillefilm gjennom den innflytelsen forfatteren har i prosjektet, men skal man styre selv, er det viktig å forstå noen helt grunnleggende prinsipper, og man må skaffe seg mengdetrening. Det handler om å prøve og feile, vi har gått på trynet så det sang, men også lyktes en god del, dette er erfaringer vi ønsker å dele. Kurset er lagt opp som tre intensivhelger med oppfølging og sparring i mellom over en periode på to måneder.

– Det skal en del arbeid til før man kan selge sin egen serie, sier Kristine Berg, manusprodusent, forfatter og partner i Shuuto As. – Kurset retter seg  særlig mot yngre medlemmer og studenter, men alle som trigges av å jobbe sammen med andre og er villig til å legge vekk sitt ego og dele, er velkomne.
Målet er å gi deltakerne en grundig innføring i seriedramaturgi, hvordan bransjen virker og hva man kan gjøre for å få seg jobb, samtidig som de utvikler og får tett sparring på sine egne prosjekter. Det vil bli mulighet for pitching av prosjekter for kjøpere av tv-drama.

Oppstart 6. og 7. april 2019
Samlinger 27. og 28. april, og 25. og 26. mai.
Sted: Foreløpig ikke avklart, men det blir i Oslo
Kursavgiften dekkes av Dramatikerforbundet.
Påmeldingsfristen er 18. februar. 

Legg inn kommentar

Vennligst oppgi ditt navn

Ditt navn er påkrevd

Vennligst oppgi en gyldig epostadresse

En epostadresse er påkrevd

Vennligst legg inn din melding

NORSKE DRAMATIKERES FORBUND - WRITERS GUILD OF NORWAY

Besøks- og postaddresse:
Kronprinsens gate 17
0251 Oslo

Telefon: 22 47 89 50
Epost: post@dramatiker.no
Org nr: 971 278 188

Dramatikerforbundet © 2020 Alle rettigheter. | Personvernerklæring | Ansvarlig redaktør: Monica Boracco.

WordPress fra wp-hosting.no