Tv-dramakurs, våren 2019


Vi har bedt et par av de mest erfarne utviklerne og produsentene lage et kurs for Dramatikerforbundets medlemmer som vil jobbe med tv-drama. Det er mange som er nysgjerrige på tv-dramatikk, men som ikke helt vet hvor man begynner eller hvordan man skal få et bein inn innenfor i bransjen.

Dramatikerforbundet arrangerer tv-dramakurs med Arne Berggren og Kristine Berg. (Foto: Roger M. Svendsen, Innhered)

Dramatikerforbundet arrangerer tv-dramakurs med Arne Berggren og Kristine Berg. (Foto: Roger M. Svendsen, Innhered)

Arne Berggren og Kristine Berg driver utviklings- og produksjonsselskapet Shuuto As. Tilsammen har de vært med å utvikle mer tv-drama enn de fleste, de har et godt nettverk i bransjen og vet hva tv-kanaler og distributører i inn- og utland etterspør.

– Vi har helt fra starten vært spesielt opptatt av forfatterens rolle innen tv-drama, sier Arne Berggren. – TV-drama skiller seg fra spillefilm gjennom den innflytelsen forfatteren har i prosjektet, men skal man styre selv, er det viktig å forstå noen helt grunnleggende prinsipper, og man må skaffe seg mengdetrening. Det handler om å prøve og feile, vi har gått på trynet så det sang, men også lyktes en god del, dette er erfaringer vi ønsker å dele. Kurset er lagt opp som tre intensivhelger med oppfølging og sparring i mellom over en periode på to måneder.

– Det skal en del arbeid til før man kan selge sin egen serie, sier Kristine Berg, manusprodusent, forfatter og partner i Shuuto As. – Kurset retter seg mot særlig mot yngre medlemmer og studenter, men alle som trigges av å jobbe sammen med andre og er villig til å legge vekk sitt ego og dele, er velkomne.
Målet er å gi deltakerne en grundig innføring i seriedramaturgi, hvordan bransjen virker og hva man kan gjøre for å få seg jobb, samtidig som de utvikler og får tett sparring på sine egne prosjekter. Det vil bli mulighet for pitching av prosjekter for kjøpere av tv-drama.

Oppstart 6. og 7. april 2019
Samlinger 27. og 28. april, og 25. og 26. mai.
Sted: Foreløpig ikke avklart, men det blir i Oslo
Kursavgiften dekkes av Dramatikerforbundet.
Påmeldingsfristen er 18. februar. 

Fyll ut skjemaet under og last opp CV-en din.

Ja, jeg ønsker å delta på tv-dramakurset!

  • Dra og slipp filer her, eller

    Godkjente filtyper: pdf, jpg, png.

Legg inn kommentar

Vennligst oppgi ditt navn

Ditt navn er påkrevd

Vennligst oppgi en gyldig epostadresse

En epostadresse er påkrevd

Vennligst legg inn din melding

NORSKE DRAMATIKERES FORBUND - WRITERS GUILD OF NORWAY

Besøks- og postaddresse:
Kronprinsens gate 17
0251 Oslo

Telefon: 22 47 89 50
Epost: post@dramatiker.no

Dramatikerforbundet © 2019 Alle rettigheter. Ansvarlig redaktør: Monica Boracco.