Timeglasset 2017


Årets vinner av Dramatikerforbundets manuspris, Timeglasset, er Møterommet skrevet av Einar Sverdrup og regissør Ellen Ugelstad. 

Prisen ble delt ut 17. juni under Kortfilmfestivalen i Grimstad.

Hederlig omtale fikk Verdens mellomste fisk skrevet av Per Schreiner og Møtes i døren skrevet av Det Sporadiske Filmkollektivet.

Årets jury har bestått av Sonja Evang og Jan Trygve Røyneland. Her er deres begrunnelser:

Timeglasset går i år til en film hvor manus skinner gjennom som et komplisert stykke arbeid. Filmen klarer på en mesterlig måte å beskrive en situasjon og en historie som vi vet er fiksjon, men som føles ut som virkeligheten. Det er ikke lett å få til.

Filmen har en tydelig historie som hjelper oss å forstå frustrasjonen og maktesløsheten menneskene i filmen føler. Det er en historie som berører oss mens vi ser, og som sitter igjen etter man har sett den. Filmen viser en side av byråkrati inne helse og psykiatri som det er umulig å vende ryggen mot. Hvordan mødre, fedre, søsken og annen familie ofte må sette livet sitt på pause for hjelpe den syke, da systemet ikke evner å ta vare på dem. Årets vinner en en viktig film, som gjennom sitt manus nettopp får frem denne viktigheten.

Hederlig omtale

Først ønsker vi å trekke frem en film som på utsiden viser en søt liten historie om en jente som ønsker seg en ny kjole. Men på innsiden viser filmen oss hvordan vi har blitt vant til å hedre middelmådigheten i vårt samfunn, hvordan vi ofte premieres uansett innsats. Dessuten fanger filmen humoren og absurditeten i vår tids behov for berømmelse – og som ikke minst viser hvor forgjengelig denne berømmelsen er. Hederlig omtale til Verdens mellomste fisk skrevet av Per Schreiner

En annen film som vi ønsker å hedre med en liten omtale, er en film som på finurlig og muntert vis makter å fortelle om et seks år langt samlivs utfordringer og overraskelser, ved å elegant trekke ut øyeblikk i et pars liv som forteller oss alt vi trenger å vite for å forstå. Gjennom avvæpnende humor, men også i tunge og alvorlige scener, blir vi kjent med et kjærlighetsforhold fra start til slutt, gjennom bryllup og barn, utroskap og brudd på knappe femten minutter. Hederlig omtale til Møtes i døren laget av Det Sporadiske Filmkollektivet.

Legg inn kommentar

Vennligst oppgi ditt navn

Ditt navn er påkrevd

Vennligst oppgi en gyldig epostadresse

En epostadresse er påkrevd

Vennligst legg inn din melding

NORSKE DRAMATIKERES FORBUND - WRITERS GUILD OF NORWAY

Besøks- og postaddresse:
Kronprinsens gate 17
0251 Oslo

Telefon: 22 47 89 50
Epost: post@dramatiker.no
Org nr: 971 278 188

Dramatikerforbundet © 2020 Alle rettigheter. | Personvernerklæring | Ansvarlig redaktør: Monica Boracco.

WordPress fra wp-hosting.no