Styret etter årsmøtet 2019


På Dramatikerforbundets årsmøte 9. mars ble Lene Therese Teigen valgt som nestleder for to år, Vegard Steiro Amundsen og Kristin E. Bjørn ble valgt som styremedlemmer for to år, mens Eirik Ildahl ble valgt som styremedlem for ett år. Nina Wester ble gjenvalgt som styremedlem for to år. Styrets leder Monica Boracco og styremedlemmene Ragnhild Tronvoll og Trond Arntzen har alle ett år igjen av periodene sine.

Dramatikerforbundets styre 2019
Dramatikerforbundets styre 2019

Her er en kort presentasjon av Dramatikerforbundets styre:

Monica Boracco

Monica Boracco (Foto: Kristin von Hirsch)
Styreleder

Monica Boracco er utdannet fra universitetet i Oslo og Den norske filmskolen i Lillehammer. Hun har skrevet film, tv, bøker. Monica er inne i sin 4. periode som leder av Dramatikerforbundet.

Lene Therese Teigen (Foto: Signe Dons)

Lene Therese Teigen (Foto: Signe Dons)
Nestleder

Lene Therese Teigen har arbeidet frilans som dramatiker, regissør og dramaturg fra 1992 med oppdrag både ved institusjoner og i det frie feltet. I tillegg til scenetekst har hun skrevet for film, fjernsyn og radioteater, og bl.a. vært ansatt i NRK som dramaturg. Hennes dramatikk har blitt oppført på scener i inn- og utland, og hun har utgitt både dramatikk og skjønnlitteratur siden debuten i 1993 da hun fikk Aschehougs debutantpris. Hun er cand.philol. fra Universitet i Bergen med dramaturgi som spesialfelt og har professorkompetanse innen scenetekst.

Kristin E. Bjørn (Fot: Marius Fiskum)

Kristin Eriksen Bjørn (Foto: Marius Fiskum)
Styremedlem

Kristin Eriksen Bjørn har sittet i styret tidligere. Hun har studert teatervitenskap og tatt et 2-årig forfatterstudium ved universitetet i Tromsø, der hun også var med i Totalteatret i femten år. I tillegg til å skrive dramatikk, jobber Bjørn som dramaturg og sceneinstruktør. Siden 2012 har hun vært daglig leder i stiftelsen Ferske Scener, og er også en av grunnleggerne av Scenetekstivalen. I 2016 ga hun ut novellesamlingen ‘Sant nok’. Bjørn sitter også i styret for Den Nationale Scene i Bergen.

Vegard Steiro Amundsen (Foto: privat)

Vegard Steiro Amundsen
Styremedlem

Vegard Steiro Amundsen er utdannet ved Den norske filmskolens manuslinje og har jobbet som manusforfatter siden 2008. Amundsen skriver for film og TV, teater og radio – blant annet hørespillserien ‘Lucifers by’ som mottok Special Commendations under Prix Europa i 2011. Han er også blant manusforfatterne på den nye dramaserien ‘Twin’.

Eirik Ildahl

Eirik Ildahl (Foto: Ea Herstad)
Styremedlem

Eirik Ildahl var før årsmøtet nestleder i forbundet. Han har vært styremedlem i flere perioder, samt sittet i Økonomiutvalget. Ildahl har vært forfatter på heltid i snart 40 år og har jobbet i mange formater. Han har gitt ut flere romaner, skrevet tegneserier og krimhørespill, vært episode- og dialogforfatter på ‘Hotel Cæsar’ og skrevet manus til spillefilmene ‘Blackout’, ‘Hodet over vannet’ og ‘Andreaskorset’.

Nina Wester

Nina Wester (Foto: Nina Opdan)
Styremedlem

Nina Wester er udannet dramatiker og regissør fra Dramatiska Institutet i Stockholm. I løpet av de siste 10 årene har hun skrevet og regissert en rekke forestillinger både i Norge og Sverige. I Stockholm har hun jobbet både på Dramaten og på Stadsteatret. I 2020 mottok hun Heddaprisen «Årets forestilling» for oppsetningen ‘Vi som er hundre’ på Rogaland Teater.  Nina Wester var teatersjef på Hålogaland Teater i årene 2013 til 2016. Hun har sittet i forbundets styre i to år og sier altså ja til en ny periode i forbundet.

Ragnhild Tronvoll

Ragnhild Tronvoll (Foto: Pål Holdahl)
Styremedlem

Ragnhild Tronvoll er utdannet fra Kunsthøgskolen i Bergen hvor hun studerte grafisk design og illustrasjon. Hun har også et år ved Skrivekunstakademiet i Hordaland. Tronvoll ble uteksaminert fra manuslinjen ved Den norske filmskolen på Lillehammer i 2006.

Trond Arntzen

Trond Arntzen (Selvportrett)
Styremedlem

Trond Arntzen, født 1974, er bosatt i Kristiansand. Han har studert litteraturvitenskap og fortellerkunst og er utdannet manusforfatter (MA in Screenwriting) fra Leeds Metropolitan University. Arntzen har skrevet prosa, filmmanus og scenetekster. 

Mette Bølstad og Geir Meum Olsen ble valgt som varamedlemmer til styret i to år: 

Mette Bølstad

Mette Bølstad (Foto: Thomas Løberg)

Mette Bølstad er utdannet ved Central School of Speech and Drama i London, der hun bodde i flere år og skrev dramatikk for blant annet Royal Court Theatre og Bush Theatre. Her til lands har Bølstad vært manuskonsulent hos Filmutviklingen og skrevet spillefilmer som ‘Den siste revejakta’ og ‘Sonja’, samt store dramaserier som ‘Halvbroren’, ‘Nobel’ og ‘Lykkeland’. Bølstad sitter også i styret for Serieskaperne.

Geir Meum Olsen (Foto: privat)

Geir Meum Olsen (Foto: Trine Sirnes)

Geir Meum Olsen har levert revynummer til Chat Noir, Edderkoppen, ABC-teatret og Parkteatret og skrevet manus til TV-serier som ‘Seks som oss’, ‘Hotel Cæsar’ og ‘Sju Søstre’. Meum Olsen har også skrevet filmmanus – som barnefilmen ‘Venner for livet’, og ‘Kalde hjerter’ etter Gunnar Stålesens roman. 

Legg inn kommentar

Vennligst oppgi ditt navn

Ditt navn er påkrevd

Vennligst oppgi en gyldig epostadresse

En epostadresse er påkrevd

Vennligst legg inn din melding

NORSKE DRAMATIKERES FORBUND - WRITERS GUILD OF NORWAY

Besøks- og postaddresse:
Kronprinsens gate 17
0251 Oslo

Telefon: 22 47 89 50
Epost: post@dramatiker.no
Org nr: 971 278 188

Dramatikerforbundet © 2020 Alle rettigheter. | Personvernerklæring | Ansvarlig redaktør: Monica Boracco.

WordPress fra wp-hosting.no