Skamløse jenter?


Hva har et ti år gammelt teaterstykke av den verdensberømte krimforfatteren og Moldevennen Henning Mankell til felles med verdensmester i stunt poesi Evelyn Rasmussen Osazuwa og MH Hallums kritikerroste teaterinstallasjon?

Bjørnsonfestivalen 2017:

Mankells Lampedusa er et forbausende stykke å lese i 2017. Det er en tidlig stemme til en ung muslimsk homofil kvinne som tenker å komme ut av skapet på et talkshow.

Forbausende fordi det kunne vært skrevet i dag og fortsatt vært nytt og friskt. Stykket spilles fortsatt rundt omkring i verden.  I år står det på spilleplanen i bl.a. i Tyskland.

Da stykket ble satt opp første gang i Molde hadde Carl Morten Amundsen regien sammen med Mankell.

I 2017 vant Evelyn Rasmussen Osazuwa verdensmesterskapet «GrandSlam» i Paris og er regjerende verdensmester i slampoesi.

Fiskestang? En slampoesi-konsert er en selvbiografisk monolog som handler om å snuble, reise seg igjen for så å gå skikkelig på snørra. Pent innpakka i en slags kjærlighetshistorie.

M.H. Hallums kritikerroste tekst Solveigs 2.sang tar for seg Peer Gynts kjæreste Solveig av i dag.  Solveigs 2. Sang’ er en saga om tapte muligheter, om valg som ikke kan velges om, og om fantasiliv som fortrekkes framfor levd liv.

Alle de unge kvinnene som nå hever røsten i media og krever å leve slik de selv ønsker.  Hvordan er dynamikken mellom fiksjonen og den løsrivelsesprosessen som foregår i virkeligheten?  Hvem inspirerer hvem, og hva skjer hvis vi slutter å snakke om det.

Skuespiller Valborg Frøysnes fra Teateret Vårt leser fra Lampedusa.

Vi får utdrag av Solveigs 2. Sang og Fiskestang.

Etter visningen samler vi Evelyn Rasmussen Osazuwa, MH Hallum og Carl Morten Amundsen til samtale på scenen med lederen i Dramatikerforbundet, Monica Boracco.

Legg inn kommentar

Vennligst oppgi ditt navn

Ditt navn er påkrevd

Vennligst oppgi en gyldig epostadresse

En epostadresse er påkrevd

Vennligst legg inn din melding

NORSKE DRAMATIKERES FORBUND - WRITERS GUILD OF NORWAY

Besøks- og postaddresse:
Kronprinsens gate 17
0251 Oslo

Telefon: 22 47 89 50
Epost: post@dramatiker.no
Org nr: 971 278 188

Dramatikerforbundet © 2020 Alle rettigheter. | Personvernerklæring | Ansvarlig redaktør: Monica Boracco.

WordPress fra wp-hosting.no