Sara Johnsen


På bygdekino, 11 år gammel, så jeg «Kramer mot Kramer» og jeg elsket den filmen. Jeg var evig forelsket i Dustin Hoffman etter det, men så kom Metoo og stjal den skjønne følelsen.

SARA JOHNSEN

Sara Johnsen. Foto: Io Sivertsen

Sara Johnsen. Foto: Io Sivertsen

Født 1970, bor i Oslo

Hva holder du på med nå?

Jeg arbeider med en TV-serie for NRK om 22. Juli. Nå er opptakene igang, så jeg har tittelen «show runner» – jeg skriver, ser på casting, opptak etc. Det er litt forvirrende å gjøre så mye forskjellig, men det er interessant også.

Hvordan ser arbeidsplassen din ut?

Hjemme er jeg på kjøkkenet eller ved skrivebordet i stua. På NRK låner jeg regi rommet som er et mørkt skrive rom og jeg sitter litt med klipperen på klipperommet.

Din største kunstopplevelse?

Er ikke så glad i sånn «største, beste…» det er mange opplevelser som har betydd og betyr mye. Da jeg var barn introduserte pappa oss til Chaplin og jeg hørte mammaen min le, det husker jeg var fint. Så leste vi Astrid Lingren og så de filmene som de laget av hennes univers, det åpnet en sånn luke inn til en verden hvor det finnes en blanding av humor og varme som jeg lengter etter at verden skal ha.

På bygdekino, 11 år gammel, så jeg «Kramer mot Kramer» og jeg elsket den filmen. Jeg var evig forelsket i Dustin Hoffman etter det, men så kom Metoo og stjal den skjønne følelsen.

De siste  årene har jeg dessverre hatt så nedtur på filmopplevelser, klarer nesten ikke skille filmene fra reklamene foran, men nå for ikke lenge siden så jeg «Call Me by Your Name» av Luca Guadagnino og etter en time av den filmen, husket jeg hvorfor film gir meg så bra opplevelser.

Hvilket ord mangler i den norske ordboken?

Muffi. Å oppføre seg muffi eller å være muffi- det betyr å late som om man føler noe man ikke føler. Menn er ofte mer muffi enn damer, men alle kan være litt muffi iblandt.

Hvilket medlem går pinnen til?

Beate Grimsrud, hun skriver veldig godt, så om hun godtar, går pinnen til henne.

 

Legg inn kommentar

Vennligst oppgi ditt navn

Ditt navn er påkrevd

Vennligst oppgi en gyldig epostadresse

En epostadresse er påkrevd

Vennligst legg inn din melding

NORSKE DRAMATIKERES FORBUND - WRITERS GUILD OF NORWAY

Besøks- og postaddresse:
Kronprinsens gate 17
0251 Oslo

Telefon: 22 47 89 50
Epost: post@dramatiker.no
Org nr: 971 287 188

Dramatikerforbundet © 2019 Alle rettigheter. | Personvernerklæring | Ansvarlig redaktør: Monica Boracco.

WordPress fra wp-hosting.no