Reisebrev fra Staatstheater Mainz


Kunstnerisk leder Line Rosvoll ved Dramatikkens hus har nylig kommet hjem fra Tyskland. I forbindelse med bokmessa i Frankfurt har hun gjestet Staatstheater Mainz sammen med fem av sine norske dramatikere. Hun mener at bokmessa er en døråpner, også for norsk dramatikk. 

Line Rosvoll, kunstnerisk leder ved Dramatikkens hus. Foto: Kristin von Hirsch

Line Rosvoll, kunstnerisk leder ved Dramatikkens hus. Foto: Kristin von Hirsch

– Det er en glede å kunne gi tyske publikummere, regissører, skuespillere, produsenter og ikke minst agenter, ny dramatikk fra Norge, sier Rosvoll.

Med seg til Mainz hadde hun dramatikerne Arne Lygre, Monica Isakstuen, Mari Hesjedal, Eirik Fauske og Liv Heløe.

– Sjefdramaturg ved Staatstheater Mainz Jürg Vorhaben og dramaturg Mari Moen ved Dramatikkens hus kuraterte presentasjonen av våre norske dramatikere. Fem tyske regissører iscenesatte lesninger som involverte 14 av husets skuespillere, og publikum fikk samtaler med dramatikerne på scenekanten etterpå.

Fotos: Line Rosvoll

Fire av Tysklands største teaterforlag, Theaterstück Verlag, Dreimasken Verlag, Fischer Verlag og Verlag der Autoren, hadde representanter i salen og møtte dramatikerne i etterkant av visningene. Det var stor begeistring i salen og  lesningene holdt et høyt kunstnerisk nivå. Målet er å få kontakter som muliggjør produksjon, forteller Rosvoll, men det kan ta litt tid før vi vet om vi har fått det til, så dette er veldig spennende!

Representantene var alle innom Mainz for å få med seg lesningene før de dro videre til Frankfürt dagen etter. Vi håper dette kan komme til å få betydning for våre dramatikere og deres dramatikk i Tyskland.

Lygres, Heløes og Fauskes tidligere teaterstykker er satt opp på tyske scener. Fauskes Under barnehagen/Unterm kindergarten har stått på spilleplanen på Staatstheater Mainz i et år. Hesjedal er en helt ny stemme i Tyskland, mens Isakstuen er en forfatter tyskerne har lest romaner av – og dette ble deres  første møte med hennes scenetekster.

Arne LygreLa deg være/Lass dich sein

Liv HeløeHvorfor kom du ikke før/Warum erst jetzt

Eirik FauskeSorgarbeid/Trauerarbeit

Mari HesjedalBilete av frukt som rotnar/Bild von Faulendem Obst

Monica IsakstuenEn gang var vi krigere/Einst waren wir Kriger


Arrangementet ved Staatsteater i Mainz var et samarbeid mellom Staatstheater Mainz og Dramatikkens hus, og er støttet av Dramatikerforbundet og NORLA

Legg inn kommentar

Vennligst oppgi ditt navn

Ditt navn er påkrevd

Vennligst oppgi en gyldig epostadresse

En epostadresse er påkrevd

Vennligst legg inn din melding

NORSKE DRAMATIKERES FORBUND - WRITERS GUILD OF NORWAY

Besøks- og postaddresse:
Kronprinsens gate 17
0251 Oslo

Telefon: 22 47 89 50
Epost: post@dramatiker.no
Org nr: 971 278 188

Dramatikerforbundet © 2020 Alle rettigheter. | Personvernerklæring | Ansvarlig redaktør: Monica Boracco.

WordPress fra wp-hosting.no