PRIDE PÅ NATIONALTHEATRET


Nationaltheatret inviterer til skeiv pop-up-festival under Oslo Pride. Det blir skeive festdager 20. og 21. juni, med blant annet skeivt teater, operakaraoke, salongsamtale, omvisninger og bingo-bonanza på plakaten.

Nationaltheatret arrangerer skeive dager 20. og 21. juni i Publikumsfoajeen.

Nationaltheatret arrangerer skeive dager 20. og 21. juni i Publikumsfoajeen. (Illustrasjon: Nationaltheatret)

Kulturjournalist Per Sundnes er konferansier under Pride på National begge dagene. Publikum kan blant annet få med seg den legendariske avantgarde-cabaret-artisten David Hoyle. Han slo gjennom i Storbritannia på 90-tallet som The Divine David, en slags anti-drag queen som angrep både det borgerlige Storbritannia og homomiljøet.

Operakaraoke med Adrian Angelico

Den verdenskjente mezzosopranen Adrian Angelico er den første transpersonen som har sunget hovedroller i de største amerikanske operahusene. Nå inviterer han til intimkonserter under Pride på National. I Karaoke King blir vi kjent med hans musikalske reise gjennom pop og rock til den enestående internasjonale karrieren som mezzosopran han har i dag. Her får også publikum mulighet til å melde seg til karaokeopptreden utpå kvelden. I Transtastic møter publikum Angelico sammen med soloharpist Ellen Bødkter.

Ut av Jehovas vitner

I tillegg kommer samfunnsdebattant og skuespiller Sven Henriksen med sin forestilling Men hold kjeft da, Henriksen! Stykket handler blant annet om Henriksens barndom som sønn av en av lederne i Jehovas vitner, og hvordan han kom seg ut av det strenge kristne miljøet da han oppdaget at han var homofil.

Kim Friele, Fucking Åmål og bingo-bonanza

FRI-leder Ingvild Endestad er ordstyrer i torsdagens salongsamtale om homosaksforkjemperen Kim Friele og portretteringen av hennes liv. I panelet sitter dramatiker Toril Solvang, forfatter Ola Henmo og Bjørn André Widvey ved Skeivt arkiv.

I Film med ord fremfører fire skuespillere, blant andre Rolf Kristian Larsen og Heidi Toini, manuset til kultklassikeren Fucking Åmål fra 1998 for åpen scene.

I tillegg blir det lansering av det skeive tidsskriftet MELK, en smakebit fra Jahn Teigen-musikalen Optimist, bingo-bonanza og skeive omvisninger på Nationaltheatret.

Mer om Pride på National her >>

Legg inn kommentar

Vennligst oppgi ditt navn

Ditt navn er påkrevd

Vennligst oppgi en gyldig epostadresse

En epostadresse er påkrevd

Vennligst legg inn din melding

NORSKE DRAMATIKERES FORBUND - WRITERS GUILD OF NORWAY

Besøks- og postaddresse:
Kronprinsens gate 17
0251 Oslo

Telefon: 22 47 89 50
Epost: post@dramatiker.no
Org nr: 971 278 188

Dramatikerforbundet © 2020 Alle rettigheter. | Personvernerklæring | Ansvarlig redaktør: Monica Boracco.

WordPress fra wp-hosting.no