Ny rapport fra Fafo om seksuell trakassering


Forskningsinstituttet Fafo har på oppdrag fra en rekke organisasjoner innenfor musikk-, scene-, TV-, film- og spillbransjen gjennomført en undersøkelse om seksuell trakassering på arbeidsplassen. Undersøkelsen har hatt form av en nettbasert spørreundersøkelse blant utøvende og skapende kunstnere, produsenter, teknikere og administrativt ansatte innen produksjon, og/eller som arbeider i en institusjon innen film, TV, scene, musikk og spill.

Monica Boracco, forbundsleder i Dramatikerforbundet.

Monica Boracco, forbundsleder i Dramatikerforbundet. Foto: Kristin von Hirsch

Hensikten med undersøkelsen har vært å få kunnskap om i hvilken grad ansatte, frilansere og selvstendig næringsdrivende innen film, TV-, scene-, musikk- og spillbransjen utsettes for seksuell trakassering i jobbsammenheng, hva konsekvensene av å bli utsatt for slik trakassering er for den enkelte og hvordan tilfeller av seksuell trakassering blir fulgt opp og håndtert.

– Arbeidet med rapporten har pågått siden i fjor høst og det er et grundig arbeid som nå legges frem, sier forbundsleder Monica Boracco. Rapporten avdekker og dokumenterer det bildet vi fikk under fjorårets store metoo-reportasjer og arrangementer. 
I følge rapporten er ikke dramatikere like utsatt som f.eks skuespillere og dansere, sier Boracco. Det er ingen overraskelse da vi har en helt annen arbeidshverdag enn de utøvende kunstnerne. Samtidig tar forskerne høyde for at dette også kan ha med kjønnsfordelingen i yrket vårt å gjøre.

Her kan du laste ned Fafo-rapporten: Seksuell trakassering innen film-, TV-, scene-, musikk- og spillfeltet >> (PDF)

Følgende organisasjoner har samarbeidet om og finansiert undersøkelsen:
Creo – forbundet for kunst og kultur, Fagforbundet Teater og Scene, LO, Norske Dansekunstnere, Norske Dramatikeres Forbund, Norsk Filmforbund, Norske Filmregissører, Norsk Skuespillerforbund, Norsk Sceneinstruktørforening, Norsk teater- og orkesterforening (NTO), Norsk Tjenestemannslag og Virke Produsentforeningen.

Legg inn kommentar

Vennligst oppgi ditt navn

Ditt navn er påkrevd

Vennligst oppgi en gyldig epostadresse

En epostadresse er påkrevd

Vennligst legg inn din melding

NORSKE DRAMATIKERES FORBUND - WRITERS GUILD OF NORWAY

Besøks- og postaddresse:
Kronprinsens gate 17
0251 Oslo

Telefon: 22 47 89 50
Epost: post@dramatiker.no
Org nr: 971 287 188

Dramatikerforbundet © 2019 Alle rettigheter. | Personvernerklæring | Ansvarlig redaktør: Monica Boracco.

WordPress fra wp-hosting.no