Medlemsmøtet, en oppsummering


Boracco nyeste testKjære alle,

Helgens medlemsmøte ble akkurat så intenst og spennende som vi hadde håpet.

Med punkter som forvaltningskontrakter, NRK forhandlinger, en mulig tilslutning til hovedorganisasjon, måtte det bli temperatur.  – Den ble høy, og den ble god.

Det var viktig for styret å få informert skikkelig om hva som har foregått i NRK-forhandlingene, og minne om at vi har forsøkt å få modernisere rammeavtalen siden 2011 uten at NRK har vært villige til det.

Vi kunne også fortelle at selv om NRK sa opp avtalen med oss, så er vi fortsatt i samtaler med dem og håper som et resultat av det å komme tilbake til forhandlingsbordet så snart som mulig.

René Rasmussen fra LO presenterte deres planer om en egen kultursektor.  Hun fortalte også om arbeidet med de selvstendig næringsdrivende som de har vedtatt å styrke.  Det var åpenbart at visjonen er å få alle kunstnerorganisasjonene under paraplyen til den nye kultursektoren og at de trenger impulser fra oss til å forme dette.

Fordi det var lagt opp til et seminar etter lunsj, opplevde nok de fleste at vi fikk alt for lite tid til å virkelig fordype oss i betydningen av en slik tilknytning.  Det ble foreslått å opprette et nettforum der det kan legges ut informasjon og hvor man kan lufte spørsmål og meninger og det ble foreslått et ekstra  medlemsmøte i januar.

Nettforumet er her i form av en lukket fb-gruppe.

https://www.facebook.com/groups/1503926613234397/?notif_t=group_added_to_group

Ekstra medlemsmøte settes til lørdag 23.januar.  Det kommer en egen innkalling til dette.

Det ble spurt om vi måtte se på om en slik tilknytning ville få betydning for medlemsparagrafen – noe LO mente ikke var tilfellet. Vi vil allikevel utrede dette og jobber med å sette ned et utvalg som skal se på det.

Tilslutt – tusen takk til Lene Teigen for LiktStilt-seminaret på ettermiddagen.  Veldig interessant og jeg må bare fremheve vårt eget medlem, Mariken Halle som tok oss med på en veldig spennende reise i sin skapende prosess og sin feministiske oppvåkning.

Monica Boracco

 

NORSKE DRAMATIKERES FORBUND - WRITERS GUILD OF NORWAY

Besøks- og postaddresse:
Kronprinsens gate 17
0251 Oslo

Telefon: 22 47 89 50
Epost: post@dramatiker.no
Org nr: 971 278 188

Dramatikerforbundet © 2020 Alle rettigheter. | Personvernerklæring | Ansvarlig redaktør: Monica Boracco.

WordPress fra wp-hosting.no