Mankellhuset

Mankellhuset, Salsvegen 31 på Husøy (Ona)

Arven etter Mankell er nå formelt overtatt av Dramatikerforbundet, og de mest nødvendige utbedringene er utført.

Slik som huset er innredet, er det god plass til å reise flere kolleger sammen for å jobbe, eller å ta med seg familien. Det passer også godt til en workshop da det er store oppholdsrom. Se bilder nederst på siden!

Opphold i huset utlyses hver senhøst for det kommende år. De ukene som ikke blir tildelt i første runde legges i kalender som ledige. Kalenderen finnes lengre ned på siden.

Ukeprisen vil i første utleierunde være den samme som i leiligheten vår i Barcelona og inkluderer strøm og sengetøy/håndklevask. Det er mulig å søke om lengre opphold.

BESTILLINGSKALENDER, MANKELLHUSET

Mankellhuset

Huset er inndelt i to boliger, hvor forbundets del, Mankellhuset, er boligen nærmest havet samt ‘mellomhuset’ som binder de to boligene sammen (se bildet over). Husets andre bolig, Salsvegen 29, eies av andre.

Mankellhuset har tre soverom, alle med dobbeltseng. I tillegg er det to ekstra madrasser. Sengetøy og håndklær finnes i huset.

Kjøkkenet er utstyrt til 14 personer.

Det er vaskemaskin og tørkestativ på badet. Sengetøy og håndklær blir hentet for vask og legges samlet oppå vaskemaskinen ved avreise.

OBS! Man vasker selv ut etter seg, og det er viktig at det gjøres samvittighetsfullt i respekt for kollegaen som kommer etter.

Utleie
Mankellhuset leies ut for fra en til flere uker etter ønsker og kapasitet, mandag til mandag.

Søknad
Skjemaet som sendes ut ved utlysning må fylles inn og returneres innen frist. Ønskede uker settes opp i prioritert rekkefølge. Det er fullt mulig å søke begge skrivesteder, altså Mankellhuset og Barcelona, samtidig.

Utlysning
Informasjon om utlysning og søknadsfrist sendes medlemmene oktober/november hver år.

Innbetaling
Pris pr. uke er kr 2000 samt kr 100 pr. ekstra person. Forskudd kr 500 innbetales ved tildeling. Endelig innbetaling skal skje før en kan få tilgang til huset. Vi avtaler nærmere med medlemmene som skal leie.

Reisen til Ona

Huset ligger nesten midt mellom Ålesund og Molde, men det er pr. i dag enklest å fly til Molde (Norwegian og SAS). Der går det buss rett fra flyplassen utover øyene frem til fergen.  Se for øvrig lenker nedenfor for detaljer.  Dersom du kommer med bil kan du velge å sette den igjen ved siste ferge eller du kan ta den med deg helt ut. Det er parkering nedenfor huset som vil være merket Dramatikerforbundet.

Det er restaurant og pub på øya som er åpen i sommersesongen fra juni til september. Fra Ona, evt. før du ankommer, kan du bestille mat fra nabo-øya Harøy der det er en dagligvarebutikk (Bunnpris) som sender over varer med fergen hvis du bestiller dagen før. På Finnøy er det også en god restaurant som holder åpent året rundt. Der er det også badeland/svømmehall.

Når du ankommer fergekaien på Ona, finner du en gul håndtralle låst fast i gjerdet. Den er til å trille opp og ned bagasje og handleposer.

Følg veien fra kaia, gjennom fiskeværet over den lille broen til Husøy. Gå til enden av veien og ta til høyre. Mankellhuset kneiser på en høyde i enden av Salsvegen.

Les forøvrig nøye informasjonen du får ved tildeling.

Vi lager en liten brosjyre med mer detaljerte opplysninger om leie av Mankell-huset og ellers nyttig informasjon.

Lenker:

Salsfyret på Husøy/Ona

Visit Norway, Ona havstuer

Ona fyr

NORSKE DRAMATIKERES FORBUND - WRITERS GUILD OF NORWAY

Besøks- og postaddresse:
Kronprinsens gate 17
0251 Oslo

Telefon: 22 47 89 50
Epost: post@dramatiker.no
Org nr: 971 278 188

Dramatikerforbundet © 2021 Alle rettigheter. | Personvernerklæring | Ansvarlig redaktør: Monica Boracco.

WordPress fra wp-hosting.no