Makt og Frihet i Berlin


Makt og Frihet er tema når manusforfattere fra hele verden samles til verdenskonferanse i Berlin 10. og 11. oktober. Det er det tyske dramatikerforbundet (VDD) som arrangerer konferansen i samarbeid med Federation of Screenwriters in Europe (FSE).

Verdenskonferansen skal være et levende internasjonalt forum som i tillegg til kreativ utveksling, ønsker å utforske verden slik den reflekteres på film og i tv-serier. Manusforfattere er et godt måleinstrument på hvilket samfunn de lever og jobber i.

Med vår tids politiske usikkerhet og verdisyn, blir verdenskonferansen derfor denne gangen betydelig mer politisk enn tidligere.

Dag én har makt som tema og vil blant annet utforske den kreative innflytelsen manusforfatteren har i produksjonsprosessen, og hva slags status hun/han har som skaper.

Dag to har frihet som tema. Den kreative friheten for manusforfattere er i ferd med å bli innskrenket, blant annet fra autoritære regimer og høyrepopulistiske bevegelser.

Mange av oss tar ytringsfrihet for gitt her i Norge. Det har vi ingen grunn til, sier forbundsleder, Monica Boracco. I en rapport fra 2014, fant Fritt Ord at så mange som 35% av forfattere og kunstnere mener at deres ytringsfrihet er berørt av fremveksten av ”politisk korrekthet”. Og vi er jo heller ikke uberørt av ekstreme politiske holdninger. Så mange som 22% svarte at fremveksten av politisk ekstremisme var innskrenkende for deres kunstneriske ytringsfrihet. Det gir grunn til bekymring, og sett fra vårt ståsted er det svært interessant at FSE har valgt dette temaet nå.


Verdenskonferansen for manusforfattere arrangeres for 4. gang, og det er ventet svært høy deltakelse.

Mer informasjon og konferanseprogram finner du her >>

 

 

Legg inn kommentar

Vennligst oppgi ditt navn

Ditt navn er påkrevd

Vennligst oppgi en gyldig epostadresse

En epostadresse er påkrevd

Vennligst legg inn din melding

NORSKE DRAMATIKERES FORBUND - WRITERS GUILD OF NORWAY

Besøks- og postaddresse:
Kronprinsens gate 17
0251 Oslo

Telefon: 22 47 89 50
Epost: post@dramatiker.no
Org nr: 971 278 188

Dramatikerforbundet © 2020 Alle rettigheter. | Personvernerklæring | Ansvarlig redaktør: Monica Boracco.

WordPress fra wp-hosting.no