Litteraturhuset i Oslo og Forfattersentrum samarbeider om nytt solidaritetsfond


Litteraturhuset i Oslo oppretter et solidaritetsfond for økonomisk utsatte litteraturarbeidere. Fondet skal forvaltes av Norsk Forfattersentrum.

Det melder de i en felles pressemelding i dag. Norge er inne i en akutt krisesituasjon. Det mest prekære er selvsagt folkehelsen og alle som risikerer å bli syke. På toppen får forfattere, diktere og andre kulturelle og kunstneriske utøvere over hele landet store økonomiske vanskeligheter fordi forfatterbesøk og arrangementer som har vært planlagt i lang tid blir avlyst og inntekten deres dermed bortfaller. Mange har enkeltpersonforetak og så lave inntekter at de ikke har krav på dagpenger.
 
Litteraturhuset satser på smittefri litteraturformidling
Litteraturhuset i Oslo vil i denne situasjonen bidra med å lage kunnskapsrikt, litterært, kulturelt innhold til hele familien landet over, helt gratis. Et nasjonalt, digitalt litteraturhus til et folk som er isolert i hver sine hjem på grunn av koronavirus-epidemien. Litteraturhuset har nå startet med opplesninger og forfattersamtaler som de deler via Litteraturhusets Facebook-side. Opptaket tas via forfatterens eller fortellerens egen laptop slik at myndighetenes råd med tanke på å unngå smittespredning overholdes.
 
Solidaritetsfond
Innholdet Litteraturhuset legger ut er gratis og åpent for alle, men vi håper likevel på donasjoner via spleis.nohttps://www.spleis.no/project/100881/
 
Samtlige innsamlede midler vil gå til et krisefond for forfattere, oversettere og andre innen feltet som er rammet særlig hardt økonomisk, uavhengig av om de er på Litteraturhus-programmet eller ei. Midlene vil forvaltes og deles ut etter behov av Norsk Forfattersentrum.
Legg inn kommentar

Vennligst oppgi ditt navn

Ditt navn er påkrevd

Vennligst oppgi en gyldig epostadresse

En epostadresse er påkrevd

Vennligst legg inn din melding

NORSKE DRAMATIKERES FORBUND - WRITERS GUILD OF NORWAY

Besøks- og postaddresse:
Kronprinsens gate 17
0251 Oslo

Telefon: 22 47 89 50
Epost: post@dramatiker.no
Org nr: 971 278 188

Dramatikerforbundet © 2020 Alle rettigheter. | Personvernerklæring | Ansvarlig redaktør: Monica Boracco.

WordPress fra wp-hosting.no