KOSMORAMA AVLYSER KANONPRISEN


Kosmorama ser seg dessverre nødt til å avlyse Kanonprisen på grunn av Covid-19-situasjonen.

Siden medlemmene i Dramatikerforbundet tidligere har stemt i kategorien Beste manus, ber arrangøren om at vi opplyser om avlysningen av Kanonprisen og endringer i årets Kosmorama-program:

«Kosmorama Trondheim internasjonale filmfestival går av stabelen fra 8. -14. mars 2021. I år har festivalen avlyst alle større sosiale arrangementer på grunn av de gjeldende smittevernsreglene.

Kanonprisen er et arrangement som samler bransje fra hele landet. Med de restriksjonene og anbefalingene som foreligger er er det ikke mulig å ha mange tilreisende og gjennomføre et så stort arrangement.

Kosmorama har vurdert en digital utgave av Kanonprisen men kommet fram til at dette ikke er et aktuelt alternativ fordi den sosiale rammen er en så stor del av konseptet.

En digital gjennomføring ville også være kostnads – og tidkrevende, og i et år med begrensede ressurser og svært usikre rammer har ikke Kosmorama hatt kapasitet til en gjennomføring på det nivået festivalen ville ønsket.

Kosmorama opplever det som leit å ikke kunne gjennomføre Kanonprisen som en feiring av det norske filmåret 2020, men håper å komme sterkere tilbake!

Edith Carlmar-prisen vil bli delt ut og vinneren blir offentliggjort på festivalens første dag, mandag 8. mars. Prisen skal gå til en kvinnelig filmarbeider som har vist integritet, nytenkning og vilje til å bryte grenser. Vinneren av Edith Carlmar-prisen får et stipend på 20.000 kroner og et trofé. Prisen deles ut med støtte fra Sparebank 1 SMN.

Tidligere vinnere av prisen er Zaklina Stojcevska, Margreth Olin, Maria Ekerhovd, Solveig Melkeraaen, Anne Sewitsky, Sara Johnsen, Iram Haq, Tuva Novotny og Andrea Bræin Hovig.

Årets jury har bestått av professor i filmvitenskap Anne Gjelsvik, rådgiver seksjon for kunst og kultur i Trøndelag fylkeskommune og filmviter Marit Bakken og regissør og produsent Line Klungtveit Johansen.

Under årets Kosmorama vil det være filmvisninger på Prinsen kinosenter i tråd med reglene som gjelder for Trondheim Kino per i dag. I tillegg vil det være noen publikumsarrangement på andre arenaer i tråd med de smittevern-restriksjonene som gjelder på disse arenaene.

Kosmorama lanserer også for første gang en digital plattform slik at det er mulig for publikum å se film hjemmefra».

Kosmorama lanserer fullt program torsdag 18. februar.

Legg inn kommentar

Vennligst oppgi ditt navn

Ditt navn er påkrevd

Vennligst oppgi en gyldig epostadresse

En epostadresse er påkrevd

Vennligst legg inn din melding

NORSKE DRAMATIKERES FORBUND - WRITERS GUILD OF NORWAY

Besøks- og postaddresse:
Kronprinsens gate 17
0251 Oslo

Telefon: 22 47 89 50
Epost: post@dramatiker.no
Org nr: 971 278 188

Dramatikerforbundet © 2021 Alle rettigheter. | Personvernerklæring | Ansvarlig redaktør: Monica Boracco.

WordPress fra wp-hosting.no