Hege Ulstein


Virkeligheten overgår fiksjonen så det holder

Hege Ulstein

Født 1971, bor i Oslo

 

 

Hva holder du på med nå?

Akkurat nå forbereder jeg meg til valgkampen. Det blir fire hektiske uker der mye står på spill. Det er alltid moro å jobbe med politikk, men det er aller mest gøy når det er valgkamp. Da vi skrev Mammon for NRK fikk vi noen tilbakemeldinger om at et par hendelser aldri ville skjedd i virkeligheten – selv om det faktisk hadde skjedd i virkeligheten. Jeg tror de fleste som jobber med politiske thrillere i et eller annet format kjenner seg igjen i dette, at virkeligheten overgår fiksjonen så det holder. Igjen og igjen. Til og med Frank Underwood har jo møtt sin overmann i Donald Trump.

Hvordan ser arbeidsplassen din ut?

Jeg er nettopp tilbake fra ferie, så nå ser det ikke så verst ut her. Et par bokstabler bare. Pluss bilder av ungene for å bli minnet om verdens to fineste unge menn, en bit av Høyblokka som står bare noen få skritt unna Dagsavisens lokaler i Grubbegata for å minne om at noen ting blir stående selv om ondskapen prøver å rive det ned, en gammel hylle fra Arbeiderbladets arkiver for å huske på avisas lange historie, en brevåpner fra Zanzibar med en skilpadde på for å minne om at noen ting skal gå sakte – og to buttons fra USA for å minne om at ikke alle drømmer går i oppfyllelse: Hillary for President og John F. Kennedy, the man for The Sixties. Pluss en stadig økende mengde notatblokker, skriblerier og tomme kaffekopper.

Din største kunstopplevelse?

Her må jeg svare som Mette Karlsvik, som sendte meg stafettpinnen, at ingen ting matcher det du opplevde i puberteten når det kommer til intensitet og følelse av storhet. The Ninth Wave, side to på Kate Bushs album Hounds of Love, har fulgt meg gjennom livet fra jeg hørte den første gang 15 år gammel. Jeg blir aldri lei. Det var stort å se hele framført som andre sett da hun hadde konserter i London for tre år siden. Hun er en fantastisk kunstner.

Hvilket ord mangler i den norske ordboken?

Problemet er vel ikke mangel på ord, men å klare å skrive dem ned etter hverandre i en rekkefølge som gir innsikt, mening og skaper følelser.

Hvilket medlem går pinnen til?

Anna Bache Wiig

Legg inn kommentar

Vennligst oppgi ditt navn

Ditt navn er påkrevd

Vennligst oppgi en gyldig epostadresse

En epostadresse er påkrevd

Vennligst legg inn din melding

NORSKE DRAMATIKERES FORBUND - WRITERS GUILD OF NORWAY

Besøks- og postaddresse:
Kronprinsens gate 17
0251 Oslo

Telefon: 22 47 89 50
Epost: post@dramatiker.no
Org nr: 971 278 188

Dramatikerforbundet © 2020 Alle rettigheter. | Personvernerklæring | Ansvarlig redaktør: Monica Boracco.

WordPress fra wp-hosting.no