Harald Rosenløw Eeg


– Jeg har jo jobba med andre verdenskrig før, men dette blir vel den første, norske spillefilmen om en kvinnelig krigshelt!

HARALD ROSENLØW EEG

Harald Rosenløw Eeg Foto: Erik Poppe

Harald Rosenløw Eeg
Foto: Erik Poppe

Født 1970, bor i Oslo

Hva holder du på med nå?

Jeg (og Lars Gudmestad) har gått inn i et fast engasjement hos Fantefilm, noe som innebærer at jeg hovedsaklig jobber med prosjekter vi utvikler her. Vi har både filmer og tv-serier som vi driver og skriver og utvikler. Jobber også med å lage konstellasjoner av forfattere som kan jobbe og utvikle ting sammen.

Ellers er Jan Trygve Røyneland og jeg akkurat ferdig med vår siste versjon av «Spionen» (produsent 4 1/2, regi: Jens Jonsson), en spillefilm om Sonja Wigerts innsats under andre verdenskrig. Hun var en norsk skuespillerinne som ble svensk og Terbovens elskerinne for å få faren ut av fengsel. Jeg har jo jobba med andre verdenskrig før, men dette blir vel den første, norske spillefilmen om en kvinnelig krigshelt!

Hvordan ser arbeidsplassen din ut?

Når jeg jobber hjemme kan jeg sitte omtrent hvor som helst. I sofaen i stua, på barkrakker på kjøkkenet, i en sakkosekk i kjelleren. Når jeg jobber på Fantefilm er det på byens flotteste forfatterkontor, to stuer i en Frogner-bygård.

Din største kunstopplevelse?

Tror jeg er står med beina såpass godt planta i rock og synth fra oppveksten at ingen kunstopplevelser gir meg så sterk fysisk reaksjon som å se band, artister live. Første gang i livet, Depeche Mode i Skedsmohallen 1986, sist Bon Iver, på Apollo i mars 2018. Ellers måtte jeg se Grønlandssutraen, teaterforestilling av og med Fredrik Høyer, 3 ganger i høst fordi den var så fantastisk.

Hvilket ord mangler i den norske ordboken?

Personlig: Wunderschön. Faglig: Inciting incident.

Hvilket medlem går pinnen til?

Sara Johnsen

Legg inn kommentar

Vennligst oppgi ditt navn

Ditt navn er påkrevd

Vennligst oppgi en gyldig epostadresse

En epostadresse er påkrevd

Vennligst legg inn din melding

NORSKE DRAMATIKERES FORBUND - WRITERS GUILD OF NORWAY

Besøks- og postaddresse:
Kronprinsens gate 17
0251 Oslo

Telefon: 22 47 89 50
Epost: post@dramatiker.no
Org nr: 971 287 188

Dramatikerforbundet © 2019 Alle rettigheter. | Personvernerklæring | Ansvarlig redaktør: Monica Boracco.

WordPress fra wp-hosting.no