Hanne Hagerup


– Vi satt rett ved midtgangen, og akkurat da Benedicte (Adrian) gikk forbi oss så hun ned på meg og smilte. Det kommer jeg aldri til å glemme.

Hanne Hagerup (Foto: Privat)

Hanne Hagerup (Foto: Privat)

HANNE HAGERUP

Født 1984, bor i Fredrikstad

Hva holder du på med nå?

Det er ikke helt offisielt ennå så jeg vet egentlig ikke hvor mye jeg kan si men jeg holder på å utvikle noe hos NRK Super og det er veldig gøy. Og så er jeg masterstudent hos den norske filmskolen. Det er også veldig gøy. Ellers går jeg rundt i bokhandlere og sniktitter på Snøfall-boka som jeg har skrevet sammen med søsteren min, Hilde. Den er basert på julekalenderen med samme navn og det er veldig fint å nå se den i bokform!

Hvordan ser arbeidsplassen din ut?

Jeg jobber litt overalt. I stua, på kjøkkenet, i senga (det prøver jeg å slutte med) og så sitter jeg en del på NRK. Det viktigste er at jeg kan sitte alene i et lite rom med lukket dør. Jeg klarer ikke å sitte på kafé. Eller, det spørs litt hvor jeg er i prosessen. Sammen med en kollega oppdaget jeg også at bil-møter fungerer kjempebra!  Vi skulle egentlig jobbe på NRK, men så måtte hun hente et bord på et sted som viste seg å være tre timer utenfor Oslo, så da ble jeg med i bilen. Hun kjørte og jeg satt med macen og noterte. Det er et av de mest produktive møtene vi har hatt. Vi var helt alene, uten forstyrrelser, og så hadde vi ikke så mye øyekontakt og det tror jeg gjorde at prestasjonspresset ble mindre. Og så var vi hele tiden i bevegelse så den kritiske delen av hjernen var akkurat passe distrahert og opptatt med å ta inn utsikten. 

Din største kunstopplevelse?

De kunstopplevelsene som har gjort størst inntrykk er alle fra da jeg var barn.

Da jeg var liten tok mamma og pappa meg med på flere operaer i Italia. Jeg var spesielt fan av Tosca og Tryllefløyten. Jeg elsket kjolene og øvde meg på å synge Nattens Dronning når jeg var på do i barnehagen. Operaene kommer høyt opp på lista, men den aller største opplevelsen må ha vært da jeg så konsertversjonen av Which Witch på Fredriksten Festning i Halden. Jeg var 6 år og ekstremfan av Dollie De lux. Jeg kunne alle sangene utenatt og jeg hadde utklipp fra diverse bildeserier med Benedicte Adrian og Ingrid Bjørnov kledd i digre gulljoler. Jeg var spesielt fan av åpningsarien som Benedicte sang mens hun gikk gjennom publikumsrekkene og opp til scenen. Vi satt rett ved midtgangen, og akkurat da Benedicte gikk forbi oss så hun ned på meg og smilte. Det kommer jeg aldri til å glemme. 11 år seinere fortalte pappa at han skulle skrive musikal med Ingrid og Benedicte. Det var veldig stort.

Hvilket ord mangler i den norske ordboken?

Dette syntes jeg var så vanskelig å svare på at jeg måtte be om hjelp. Jeg spurte en australsk venn av meg og han sa «please». Det synes jeg er passende. Vi er litt dårlige på sånne ting i Norge. Vi er spesielt dårlige på å stå i kø.

Hvilket medlem går pinnen til?

Øyvind Rune Stålen! Han går i klassen min og jeg er veldig fan av ham og det han skriver. 

Legg inn kommentar

Vennligst oppgi ditt navn

Ditt navn er påkrevd

Vennligst oppgi en gyldig epostadresse

En epostadresse er påkrevd

Vennligst legg inn din melding

NORSKE DRAMATIKERES FORBUND - WRITERS GUILD OF NORWAY

Besøks- og postaddresse:
Kronprinsens gate 17
0251 Oslo

Telefon: 22 47 89 50
Epost: post@dramatiker.no
Org nr: 971 278 188

Dramatikerforbundet © 2021 Alle rettigheter. | Personvernerklæring | Ansvarlig redaktør: Monica Boracco.

WordPress fra wp-hosting.no