Gudny Ingebjørg Hagen


På en hylle har jeg bilder av mine kjære – levende og døde – og i midten står en vakker engel og passer på dem alle.

GUDNY INGEBJØRG HAGEN

Gudny Ingebjørg Hagen. Foto: Privat

Foto: Privat

Født 1954, bor i Oslo.

Hva holder du på med nå?

Jeg sluttfører manus til to bøker i et nyutviklet barneunivers. Fortellingene danner i tillegg grunnlag for et feiende flott opplevelsesrom for småbarnsfamilier som skal åpnes på Skimuseet i Holmenkollen neste høst. Jeg er sterkt involvert i arbeidet som designes av Sveriges største scenograf på området, eventyrgubben Tor Svae. Filmmanus skal det også bli.

Hvordan ser arbeidsplassen din ut?

Jeg har et stort – og for øyeblikket nokså ryddig – skrivebord med PC på. Kontorstolen er blå og bekvem. Hele ene veggen er en blå bokhylle, mens de andre veggene inneholder minner fra et langt skriveliv. På en hylle har jeg bilder av mine kjære – levende og døde – og i midten står en vakker engel og passer på dem alle. Utenfor vinduet ser jeg fem fredelige, fredede eiketrær.

Din største kunstopplevelse?

Jeg opplever kontinuerlig stor kunst på mange arenaer, så jeg velger å hedre den aller største innen mitt eget fagområde, Astrid Lindgren og hennes fantastiske forfatterskap for barn. Som alle vet, var hun ikke bare forfatter, men en klok, modig og morsom forkjemper for dem som fikk smake urettferdighet og utenforskap. Jeg møtte henne mange ganger, og Astrid Lindgren levde jo som hun skrev: ”- Noen ganger er det ting som må gjøres, selv om de er farlige, ellers er man ikke et menneske, bare en liten lort.” Under hennes bisettelse gikk kunst, liv og død opp i en høyere enhet da Georg Riedel og Tommy Körberg framførte ”Fattig bonddräng”, og da Riedel spilte samme melodi mens familien bar kisten ut. Gjennom bonddrängen Alfred ville Astrid Lindgren fortelle ”något om levandets villkor och hur knepigt det kan vara att vara människa”. Det visste Astrid Lindgren mye om.

Hvilket ord mangler i den norske ordboken?

Ord fra Odalen som jeg plutselig aldri hører eller bruker i dagligtale mer etter at min far døde i fjor, for eksempel: hærttjau = 10 (halvt tjue), jøbbersdag = bursdag, kåmma hau = huske.

Hvilket medlem går pinnen til?

Pinnen går til tidligere leder av Dramatikerforbundet Eva Kofoed Sevaldson, min sterke våpendrager og øyeåpner i mange spørsmål.

 

Legg inn kommentar

Vennligst oppgi ditt navn

Ditt navn er påkrevd

Vennligst oppgi en gyldig epostadresse

En epostadresse er påkrevd

Vennligst legg inn din melding

NORSKE DRAMATIKERES FORBUND - WRITERS GUILD OF NORWAY

Besøks- og postaddresse:
Kronprinsens gate 17
0251 Oslo

Telefon: 22 47 89 50
Epost: post@dramatiker.no
Org nr: 971 278 188

Dramatikerforbundet © 2020 Alle rettigheter. | Personvernerklæring | Ansvarlig redaktør: Monica Boracco.

WordPress fra wp-hosting.no