Geir Gulliksen


– Store deler av den nye romanen min har jeg skrevet inn på telefon. Det høres jo ikke så bra ut å skrive med tomlene, men det funker fint.

Geir Gulliksen. Foto: Baard Henriksen

Geir Gulliksen. Foto: Baard Henriksen

GEIR GULLIKSEN

Født 1963, bor i Oslo

Hva holder du på med nå?

Jeg vugger en baby som er noen uker gammel. Så lenge hun sover, skriver jeg med én hånd  – jeg svarer på mailer og akkurat nå skriver jeg på denne stafetten.
Innimellom går jeg og tenker på en tekst jeg såvidt har begynt å skrive på. Jeg noterer på telefonen. Før brukte jeg alltid notatbøker, og jeg fortsetter å kjøpe nye, selv om jeg ikke bruker dem mer. Fine, svarte notatbøker uten linjer. De er helt tomme. Jeg vet ikke om jeg kommer til å skrive noe i dem. Store deler av den nye romanen min har jeg skrevet inn på telefon. Det høres jo ikke så bra ut å skrive med tomlene, men det funker fint.

Hvordan ser arbeidsplassen din ut?

De gangene jeg ikke skriver på telefon, sitter jeg på lesesal på Blindern. Jeg prøver å se ut som en student. Jeg føler meg som en student. Jeg ligger etter med pensum, jeg vet ikke når eksamen er, jeg holder på med mitt.

Din største kunstopplevelse?

Det er umulig å svare på, det er så mange. Ofte er det jo bare et avsnitt i en bok, som det første avsnittet i Elskeren av Marguerite Duras, eller et øyeblikk i en forestilling, som da jeg så Andrine Sæthers ansikt åpnet seg under en forestilling av Shakespeares sonetter.

Hvilket ord mangler i den norske ordboken?

«Hen» mangler fortsatt. Jeg ser at Dag Johan Haugerud etterlyste det i denne stafetten i februar 2017, men fortsatt har det ikke skjedd noe. Dag Johans begrunnelse for hvorfor vi trenger det ordet var god, og burde være tilstrekkelig, mener jeg. Nå må Språkrådet følge med!

Hvilket medlem går pinnen til?

Kathrine Nedrejord.

 

Legg inn kommentar

Vennligst oppgi ditt navn

Ditt navn er påkrevd

Vennligst oppgi en gyldig epostadresse

En epostadresse er påkrevd

Vennligst legg inn din melding

NORSKE DRAMATIKERES FORBUND - WRITERS GUILD OF NORWAY

Besøks- og postaddresse:
Kronprinsens gate 17
0251 Oslo

Telefon: 22 47 89 50
Epost: post@dramatiker.no
Org nr: 971 278 188

Dramatikerforbundet © 2020 Alle rettigheter. | Personvernerklæring | Ansvarlig redaktør: Monica Boracco.

WordPress fra wp-hosting.no