– En fantastisk anerkjennelse


En humordrama-serie utviklet for web, hvor hovedpersonen byttes ut i hver episode, vant årets Pitchorama.

 – Dette var en fantastisk kul anerkjennelse for et prosjekt som vi har stor tro på, sier Sondre Bilet. Han har utviklet prosjektet sammen med Eirik Skaufjord, Henrik Borge, Kristian Larsen Alstrup, Ludvig Fjellberg og Fredrik Torsvik.

Å vinne Pichorama er en bekreftelse på at folk liker konseptet, forteller Eirik Skaufjord, Kristian Larsen Alstrup, Sondre Bilet og Henrik Borge. Ludvig Fjellberg og Fredrik Torsvik har også vært med på å utvikle og produsere prosjektet. (Foto: Emil Gurvin)

Å vinne Pichorama er en bekreftelse på at folk liker konseptet, forteller Eirik Skaufjord, Kristian Larsen Alstrup, Sondre Bilet og Henrik Borge. Ludvig Fjellberg og Fredrik Torsvik har også vært med på å utvikle og produsere prosjektet. (Foto: Emil Gurvin)

De gikk ut fra Westerdals Oslo ACT før sommeren – og Birkelunden bnb var deres bachelor-oppgave. Av 44 prosjekter som fikk individuell workshop med utviklere fra TV2 og NRK Utviklingsavdelingen, gikk de til slutt av med seieren i Pitchorama 2017.

– Vi har allerede produsert tre pilot-episoder på mellom 12 og 14 minutter. At vi nå har fått et utviklingsstipend betyr at vi kan jobbe mer med materialet. Ikke minst er vi veldig spente på møtet med Ivar Køhn. Forhåpentligvis får vi en fot innenfor, noe som ikke er like enkelt om man bare tar en telefon. Det har vi nemlig prøvd, sier Eirik Skaufjord.

Inspirasjon fra eget liv

Birkelunden bnb handler om et studentkollektiv på Grünerløkka som leier ut sofaen på Air bnb. Og hovedpersonen byttes som nevnt ut i hver episode.

– De tre personene som bor i leiligheten utgjør selve rammehistorien, mens hver episode får ny tematikk utfra den personen som overnatter på sofaen. Ved å bytte ut hovedkarakteren på denne måten skaper man et format hvor man får fortalt mange historier. Det blir nesten som en serie med kortfilmer.

Serier som Easy og High Maintenance har vært inspirasjonskilder for Birkelunden bnb. Ikke minst livet selv.

– Vi har selv bodd på løkka og har hatt folk på overnatting, for å si det sånn.

Arena for nye fjes

Og Kristian Larsen Alstrup mener de har laget en nærmest utømmelig mal.

– Vi tenker at settingen er ganske god for å ta opp ulike problemstillinger. Utfordringen nå blir å se hvor mange historier vi greier å komme opp med. Vi har som sagt en slice of life tilnærming, som jo er et ganske godt utgangspunkt for en evig strøm av historier.

De tre som allerede er laget tar for seg temaene ensomhet, det å jage drømmene sine og ung kjærlighet som er i ferd med å dø ut.

– Alt skjer på få locations – hovedsakelig én, med få folk involvert, så dette er et lavbudsjett-prosjekt. Og vi krever ingen Oscar-nominerte skuespillere. Tvert i mot ser vi dette som en arena for nye fjes. I og med at karaktergalleriet endrer seg i hver episode gir det mange nye skuespillere muligheten til å prøve seg. En annen fordel er at vi fire er i stand til å lage alt selv.  Vi både utvikler historiene, skriver dem, gjør etterarbeid og produserer.

Og når pilotepisodene forhåpentligvis skal lages på nytt, skal de lages enda tightere.

– De er nå på mellom 12 og 14 minutter, men målet vårt er å gjøre dem enda tightere. Det har vært utrolig gøy å lage dette pilot og pitche-materialet, selv med bachelor-presset hengende over seg. Så vi kan nesten ikke vente med å komme i gang med fortsettelsen.

Legg inn kommentar

Vennligst oppgi ditt navn

Ditt navn er påkrevd

Vennligst oppgi en gyldig epostadresse

En epostadresse er påkrevd

Vennligst legg inn din melding

NORSKE DRAMATIKERES FORBUND - WRITERS GUILD OF NORWAY

Besøks- og postaddresse:
Kronprinsens gate 17
0251 Oslo

Telefon: 22 47 89 50
Epost: post@dramatiker.no
Org nr: 971 278 188

Dramatikerforbundet © 2020 Alle rettigheter. | Personvernerklæring | Ansvarlig redaktør: Monica Boracco.

WordPress fra wp-hosting.no