Demian Vitanza


Ære være de som har råd til fast bolig og kontor i tillegg.

Vitanza-Demian

Demian Vitanza. Foto: Aschehoug

Demian Vitanza

Født 1983, bor på familiehytta i skogen

 

 

 

 

Hva holder du på med nå?

Jeg har nettopp sett premiere på Jan Roar Leikvolls Songfuglen som jeg dramatiserte for Det Norske Teater. Nå planlegger jeg noe mer eksperimentelt på Dramatikkens hus med elektronisk musikk av hippe, unge musikere, og mellom disse dramatikersjauene skal jeg få trykket ut en roman, plukket noen kantareller og kjenne badetemperaturen falle dag for dag.

Hvordan ser arbeidsplassen din ut?

Ære være de som har råd til fast bolig og kontor i tillegg. Jeg har bodd i en bobil i et par år, og nå bor jeg på familiehytta i skogen. Det er en bra arbeidsplass, med en innsjø rett utafor vinduet.

Din største kunstopplevelse?

Dette må jeg snevre inn til største teateropplevelse i Norge, og selv da er det vanskelig. Men jeg tror De utvalgte av De utvalgte skal få gå av med seieren. Den forestillingen fant kosmos i en kromosomfeil, og åpnet hjertet for universet.

Hvilket ord mangler i den norske ordboken?

Jeg har funnet på to ord i livet mitt. Det ene er «urak», altså det motsatte av rak. Det er når man føler seg skamfull og skrøpelig, som om man har lut sjel. Det andre ordet er «medunnelig» som er å unne noen noe, men at man gjerne skulle hatt det selv også. Begge hadde fortjent plass i ordboken.

Hvilket medlem går pinnen til?

Iram Haq

NORSKE DRAMATIKERES FORBUND - WRITERS GUILD OF NORWAY

Besøks- og postaddresse:
Kronprinsens gate 17
0251 Oslo

Telefon: 22 47 89 50
Epost: post@dramatiker.no
Org nr: 971 278 188

Dramatikerforbundet © 2020 Alle rettigheter. | Personvernerklæring | Ansvarlig redaktør: Monica Boracco.

WordPress fra wp-hosting.no