Bent HamerBent Hamer


Født 195, bor i Sandefjord


 


Bent Hamer


 


 


Hva holder du på med nå?


 


Jeg skriver på et nytt filmmanus med utgangspunkt i vår såkalte Nasjonale Kilo, som oppbevares i Justervesenets spesialkonstruerte bygning på Kjeller utenfor Oslo.


 


Justervesenets hovedoppgave er å kontrollere at mål og vekt overholdes innen kjøp og salg. I dag er det verken dimensjoner på menneskekroppen eller jordkloden som er utgangspunkt for mål- og vektsystem, men kvantemekaniske fenomen og tilstand i atomer. Bortsett fra vår nasjonale kilo som er materialisert i en legering av platina og iridium. Den hører derfor til de siste fysiske referansestørrelsene som fortsatt er i bruk i verden, og hvert år måles verdier for milliarder kroner opp mot denne.


 


Med jevne mellomrom må den nasjonale kilo fraktes til BIPM – Bureau International des Poids et Mesures – i Paris hvor den kontrollveies mot Den Internasjonale Kilo. Den fraktes da i en slags osteklokke av glass som står inni en litt større osteklokke av glass som står inni en enda større osteklokke av metall. I Paris registreres og kalibreres avvik, og det diskuteres nok om det er den norske kiloen som taper vekt eller om det er den internasjonale kiloen som legger på seg.


 


Hvordan ser arbeidsplassen din ut?


 


Jeg har en egen skrivestue i hagen, men sitter og skriver på kjøkkenet i huset mitt, fra hvor jeg har god utsikt til skrivestuen i hagen.


 


Din største kunstopplevelse?


 


Største og minste og lengste osv. klarer jeg aldri å kommentere.


 


Hvilket ord mangler i den norske ordboken?


 


Forrige dagen var regnet så fint at verken yr eller duskregn var dekkende. Da introduserte jeg Dyseregn, som så ut til å bli både forstått og akseptert av de rundt meg.


 


Hvilket medlem går pinnen til?


 


Stafettpinnen går videre til en som kommer blåveisfra; Torgeir Rebolledo Pedersen.

NORSKE DRAMATIKERES FORBUND - WRITERS GUILD OF NORWAY

Besøks- og postaddresse:
Kronprinsens gate 17
0251 Oslo

Telefon: 22 47 89 50
Epost: post@dramatiker.no
Org nr: 971 278 188

Dramatikerforbundet © 2021 Alle rettigheter. | Personvernerklæring | Ansvarlig redaktør: Monica Boracco.

WordPress fra wp-hosting.no