Vi gratulerer vinnerne av Heddaprisene 2018!


Heddaprisene ble i dag delt ut av Norsk teater- og orkesterforening for 21. gang. Det Norske Teatrets «THE BOOK OF MORMON» og «UTAFOR» gikk av med prisene for henholdsvis Årets forestilling og Beste forestilling for ungdom, mens «TOBIAS OG DAGEN DET SMALT» av Hålogaland Teater og Rimfrost produksjoner vant prisen for Beste barneforestilling. «Utafor» av SVEIN TINDBERG og JUSTUNITY mottok også prisen for Særlig kunstnerisk innsats. Heddakomiteens ærespris ble i år delt ut til THERESE BJØRNEBOE for hennes årelang redaktørgjerning for Norsk Shakespearetidsskrift.

To Heddapriser til Utafor av Svein Tindberg. Foto: Skjalg Vold

Heddaprisene for særlig kunstnerisk innsats og beste forestilling for ungdom gikk til «Utafor» av Svein Tindberg i samarbeid med JustUnity, regi Svein Tindberg – Det Norske Teatret. Foto: Skjalg Vold

Heddaprisen har som formål å hedre fremragende prestasjoner i norsk scenekunst. Årets priser ble delt ut søndag kveld av Norsk teater- og orkesterforening under en festforestilling på Oslo Nye Teater. Utdelingen ble ledet av Ine Marie Wilmann og Ingvild Holthe Bygdnes.

Nationaltheatrets HERMANN SABADO og ÅGOT SENDSTAD vant begge skuespillerpriser for sine roller i Marit Moum Aunes «Engler i Amerika», mens PREBEN HODNELAND og ARE KALVØ sørget for enda flere priser til suksessforestillingen «The Book of Mormon» i Vidar Magnussens regi. Trøndelag Teaters RAGNE GRANDE, som gikk ut av Teaterhøgskolen for bare tre år siden, vant en av de gjeve hovedrolleprisene for sin prestasjon i «Glassmenasjeriet». Hun kunne dele prisgleden med kollega JOHANNES HOLMEN DAHL, som mottok den prestisjefulle regiprisen for samme forestilling.

I tillegg til de 12 juryerte prisene delte Heddakomiteen, som har det overordnede faglige ansvaret for Heddaprisen, i år ut Heddakomiteens ærespris. Denne gikk til redaktør THERESE BJØRNEBOE «hvis redaktørgjerning i 20 år har stått helt i sentrum for opprettholdelsen og utviklingen av samtalen om scenekunst», slik komiteens leder Kristian Seltun uttrykte det. Komiteens ærespris deles bare ut fra tid til annen.

Årets jury har bestått av Lillian Bikset, Torill Braaten, Borghild Maaland Eberson, Jan H. Landro, Martin Nordvik, Liv Riiser og Ilene Sørbøe.

Prisvinnerne mottok en Heddastatuett utformet av kunstneren Nina Sundbye.

Oversikt over alle vinnerne finner du på heddaprisen.no

Legg inn kommentar

Vennligst oppgi ditt navn

Ditt navn er påkrevd

Vennligst oppgi en gyldig epostadresse

En epostadresse er påkrevd

Vennligst legg inn din melding

NORSKE DRAMATIKERES FORBUND - WRITERS GUILD OF NORWAY

Besøks- og postaddresse:
Kronprinsens gate 17
0251 Oslo

Telefon: 22 47 89 50
Epost: post@dramatiker.no
Org nr: 971 287 188

Dramatikerforbundet © 2019 Alle rettigheter. | Personvernerklæring | Ansvarlig redaktør: Monica Boracco.

WordPress fra wp-hosting.no