Tsjekkisk ‘Lilleskogen’ gjester Nationaltheatret


5. november 2015 hadde Jesper Halles Lilleskogen premiere på National Moravian-Silesian Theatre i regi av norske Victoria Meirik.
Oversettelsen er ved Jarka Vrbová.

Fredag 22. og lørdag 23. april gjester denne produksjonen Nationaltheatret hvor stykket vil bli fremført på tsjekkisk og tekstet på norsk.

Halle, Jesper DUS

Jesper Halle. Foto: DUS

Jesper Halle skrev Lilleskogen etter at han i 2000 ble invitert til å delta i en lukket nordisk dramatikerkonkurranse utlyst av Wilhelm Hansen Fonden i Danmark.  3 likestilte priser skulle deles ut, og dramatikerne fikk ett år på å skrive. Halles Lilleskogen vant konkurransen sammen med Astrid Saalbach og Niklas Rådstrøm. Den gang, og før det ble kjent at Halle hadde fått prisen, fikk Nationaltheatret tilbud om Lilleskogen, men det ble Trøndelag Teater som sørget for urpremieren 20. januar 2004 på Studioscenen.

Endelig skal stykket opp på Nationaltheatret. Les mer om Lilleskogenteatrets nettside.

Foto fra forestillingen (forsiden): Radovan Stastny.

Jesper Halle (1956 – )
Født, oppvokst og bosatt i Oslo. Dramatiker, professor og fungerende dekan på Kunsthøgskolen i Oslo. Har skrevet et 20-tall dramatiske verker for teater, radio, TV og dukketeater, bl.a. Dagenes Lys (Ibsenprisen 1997) og Lilleskogen (Wilhelm Hansen Fondens nordiske dramatikerpris 2001, Hedda-prisen 2004 og samme år invitert til den europeiske teater-biennalen «Neue Stücke aus Europa» i Wiesbaden). Lilleskogen er oversatt til dansk, svensk, tysk, fransk, engelsk, portugisisk, russisk og tsjekkisk.

NORSKE DRAMATIKERES FORBUND - WRITERS GUILD OF NORWAY

Besøks- og postaddresse:
Kronprinsens gate 17
0251 Oslo

Telefon: 22 47 89 50
Telefaks: 22 42 03 56

Forbundet: post@dramatiker.no

Dramatikerforbundet © 2018 Alle rettigheter. Ansvarlig redaktør: Monica Boracco.