Toril Goksøyr


De siste ukene har handlet om å runde av arbeidet.

Toril Goksøyr

Født 1970, bor i Oslo

 

 

Hva holder du på med nå?

De siste ukene har handlet om å runde av arbeidet. Ferdig med produksjon av forestilling, ferdig med søknad, i går gjorde Camilla og jeg ferdig en lesningsversjon av 11 ÅR. Denne versjonen er basert på forestillingen som hadde premiere på Det Norske Teatret den 23. mai i år. Det å prøve fram en produksjon er en intens prosess, og for vår del er det gjennom det praktiske arbeidet sammen med skuespillerne, lyddesigneren, scenografen og lysdesigneren at den endelige sceneteksten foreligger. Det er da vi ser hva vi har, om det holder og om materialet potensielt kan benyttes på andre måter. Vil det egne seg som lesning i et galleri for eksempel? Det gjorde vi med forestillingen OMSORG, og det skal vi gjøre med 11 ÅR. Begge er deler av en planlagt Pentalogi med tittelen LIVET SELV #1 – 5. Men først er det sommer! Det jeg skal holde på med, i flere uker, er å ha ferie med barna og samboeren min.

Hvordan ser arbeidsplassen din ut?

Goksøyr & Martens har det siste året hatt egne arbeidslokaler med store vinduer på gatenivå. Det er et godt sted å være, i kontakt med livet utenfor. Her kan vi samle alle deler av en prosess, gjøre intervjuer, ha verksteder, prøver og møter med våre samarbeidspartnere.

Din største kunstopplevelse?

Jeg liker godt å få med meg internasjonale kunstmønstringer som Dokumenta og Venezia-biennalen. Da opplever jeg nesten alltid å komme hjem med minst et eller to arbeider som fortsetter å vokse i meg. Etter forrige Dokumenta var det lydarbeidene til Cardiff & Miller jeg kom hjem med.

Hvilket ord mangler i den norske ordboken?

Våre scenetekster er basert på muntlighet, og vi benytter ordene slik de blir sagt uavhengig av om de finnes i ordboken eller ikke. Det som er påfallende med denne muntligheten er hvor usammenhengende vi ofte snakker. Det er så mye annet enn ordene og rekkefølgen de kommer i som spiller inn; stemmebruk, tonefall, ansiktsuttrykk, blikk, gester og andre former for språk.

Hvilket medlem går pinnen til?

Mette Karlsvik

Legg inn kommentar

Vennligst oppgi ditt navn

Ditt navn er påkrevd

Vennligst oppgi en gyldig epostadresse

En epostadresse er påkrevd

Vennligst legg inn din melding

NORSKE DRAMATIKERES FORBUND - WRITERS GUILD OF NORWAY

Postadresse
Postboks 579 Sentrum
0105 Oslo

Besøksadresse
Rådhusgata 7
0105 Oslo

Telefon: 22 47 89 50
Telefaks: 22 42 03 56

Forbundet: post@dramatiker.no

Dramatikerforbundet © 2018 Alle rettigheter. Ansvarlig redaktør: Monica Boracco.