Tomas Haugland Solli


..prokrastineringsverktøy som gitarer og trommesett er aldri langt unna.

solli-tomas-haugland

Tomas Haugland Solli

Født 1984, bor i Oslo

 

 

Hva holder du på med nå?

Etter at jeg ble ledig nå i denne limboperioden oppunder jul har jeg skiftet beite for en kort stund. I november og desember skal jeg lage tre kampanjefilmer for Fremtiden i våre hender, og ha både manus og regi på dem. Man prøver jo å si til seg selv at det er gøy å finne nye utfordringer og slikt, men denne gangen føler jeg at jeg virkelig setter påstanden på prøve. Enten blir det supergøy, ellers så drunker jeg der ute på det dype vannet en gang i desember.

Hvordan ser arbeidsplassen din ut?

Når jeg skriver sitter jeg som oftest på hjemmekontoret mitt, som jeg begynner å bli ganske glad i. Pulten er det dyreste møbelet jeg eier og er av mangotre, og nå om vinteren kan jeg åpne skuffene og sniffe inn mangotrelukter og late som om jeg er et sted hvor det vokser mangotre. (Jeg er ikke helt sikker på hvor de vokser, men jeg er rimelig sikker på at det er et hyggeligere sted en nedre løkka midt på vinteren) Forøvrig er det notorisk rotete, og prokrastineringsverktøy som gitarer og trommesett er aldri langt unna.

Din største kunstopplevelse?

Da jeg var 6 år gammel var vi på besøk hos noen slektninger i Oslo og foreldrene mine besluttet at det sikkert var bra for gutten å oppleve en skikkelig proff barneteaterforestilling. Det var Annie. Jeg vet ikke om det var en spesielt bra oppsetning, men jeg ble så forelsket i Annie at jeg ikke sov på flere dager, brøt av og til ut i spontan gråt over at hun ikke fantes på ordentlig og hørte gjennom kassetten fra forestillingen dag og natt helt til det stakkars båndet røyk.

Hvilket ord mangler i den norske ordboken?

Å mangosnuse – når man lengter etter et sted man ikke helt vet hvor er.

Hvilket medlem går pinnen til?

Anne Elvedal – er aktuell med Børning 2, og har sikkert mange andre baller i luften som jeg gleder meg til å høre om.

 

NORSKE DRAMATIKERES FORBUND - WRITERS GUILD OF NORWAY

Postadresse
Postboks 579 Sentrum
0105 Oslo

Besøksadresse
Rådhusgata 7
0105 Oslo

Telefon: 22 47 89 50
Telefaks: 22 42 03 56

Forbundet: post@dramatiker.no

Dramatikerforbundet © 2018 Alle rettigheter. Ansvarlig redaktør: Monica Boracco.