Thor RummelhoffThor Rummelhoff
Født 1953, bor på Kråkerøy


Thor Rummelhoff


 


Hva holder du på med nå?


Har nettopp revidert manuskriptet til Engler i gata, førjuls utendørsteater i Fredrikstad i samarbeid med Østfold Teater. Prøvene er like ved å begynne, dem har jeg ingen ting med, men når scenen skal bygges opp, må jeg være på plass. Dette er en perfekt juleforberedelse for meg som lenge har samlet på julekrybber og hjemme strever med å få plass til dem alle sammen. Ikke ante jeg at jeg skulle skape en krybbe i full størrelse med levende mennesker midt i det sydende førjuls handlemiljøet. Så blir det nye og annerledes tekster enn jul og krybbe og vismenn med mye mer når jeg kommer over på nyåret, men det er en annen skål.


 
Hvordan ser arbeidsplassen din ut?


Arbeidsplassen min, kontoret, har gjennom år vært et ras. Å finne noe i virvaret krevde at det jeg lette etter, lå øverst. De som kjenner dette rommet fra før og ikke har sett det den aller siste tiden, har en riktig overraskelse i vente: Nytt kontor, ryddig ikke minst. Nye bokhyller, som en venn av meg brukte uker på å sette opp (ære være ham!), rommer kun bøker og ikke de andre tingene som ble stashet inn på kryss og tvers fordi det var enkelt å kvitte seg med dem akkurat der. Under det nye skrivebordet har jeg riktignok gjemt noen pappesker med diverse, en påminnelse om en forgangen tid og en truende advarsel om hvordan framtiden kan bli. Men pr. i dag er her en sjelden oversiktlighet, jeg trenger ikke en gang lete etter PC’en.


 
Din største kunstopplevelse?


Ingen opplevelse kommer opp mot mitt første møte med teatret som niåring, en dramatisering av Kari Trestakk. Den uvirkelige nærheten på scenen jeg ble innlemmet i – det tok tak i meg på en annen måte enn alle senere kunstopplevelse. Sånn er det med første møter… Og så er det noe bestandig ved de møtene.
 


Hvilket ord mangler i den norske ordboken?De fleste ordene i Fredrikstad-dialekten. Jeg skjønner godt hvorfor de ikke er tatt med, men de er ofte svært presise… 


Hvilket medlem går pinnen til?Ingunn Andreassen!!


 


NORSKE DRAMATIKERES FORBUND - WRITERS GUILD OF NORWAY

Besøks- og postaddresse:
Kronprinsens gate 17
0251 Oslo

Telefon: 22 47 89 50
Epost: post@dramatiker.no
Org nr: 971 287 188

Dramatikerforbundet © 2019 Alle rettigheter. | Personvernerklæring | Ansvarlig redaktør: Monica Boracco.

WordPress fra wp-hosting.no