Per Schreiner


– Kontoret mitt er enkelt, en vond gjestestol, en futon, en kontorstol og en bordplate på bukker.

PER SCHREINER

Per Schreiner. Foto: Paal Audestad

Per Schreiner. Foto: Paal Audestad

Født 1965, bor i Oslo

Hva holder du på med nå?

For tiden jobber jeg med to spillefilmprosjekter som jeg håper nærmer seg produksjon om et år eller to. Samtidig forsøker jeg, sammen med Bjørn Olaf Johannessen og Erlend Loe, å få opp en ny TV-serie, litt i samme landskap som «Kampen for tilværelsen». I tillegg skriver jeg på en roman som jeg ønsker å få ferdig til høsten.

Hvordan ser arbeidsplassen din ut?

Jeg sitter i kontorfellesskapet RoMa (Rosenborggata Manus) sammen med venner og kolleger. Det er en lang gang, med kontorbåser som gir assosiasjoner til en kennel. Kontoret mitt er enkelt, en vond gjestestol, en futon, en kontorstol og en bordplate på bukker. To sykler og en bokhylle. Jeg har utsikt til mye takpapp og himmel.

Din største kunstopplevelse?

Det er vanskelig å rangere. Men nå velger jeg romanen «Mine venner» av Emmanuel Bove. En bok jeg stadig kommer tilbake til.

Hvilket ord mangler i den norske ordboken?

Jeg tror vi har nok. Men hvis jeg skulle ønske meg noe, må det være å importere noen tyske uttrykk. Som «Futterneid» (mat-misunnelse, f.eks. når man får maten servert på en restaurant, ser de andres mat og angrer på bestillingen).

Hvilket medlem går pinnen til?

Sonja Evang. Hun har en fin arbeidsplass, et eget lite hus å skrive i. Jeg lurer på hva hun skriver der inne.

 

Legg inn kommentar

Vennligst oppgi ditt navn

Ditt navn er påkrevd

Vennligst oppgi en gyldig epostadresse

En epostadresse er påkrevd

Vennligst legg inn din melding

NORSKE DRAMATIKERES FORBUND - WRITERS GUILD OF NORWAY

Besøks- og postaddresse:
Kronprinsens gate 17
0251 Oslo

Telefon: 22 47 89 50
Epost: post@dramatiker.no
Org nr: 971 287 188

Dramatikerforbundet © 2019 Alle rettigheter. | Personvernerklæring | Ansvarlig redaktør: Monica Boracco.

WordPress fra wp-hosting.no