Ole Giæver


Det er sånne spørsmål man med ett kjenner forfengeligheten komme smygende.

Ole Giæver

Født 1977, bor i Oslo

Hva holder du på med nå?

Jeg er i sluttspurten med manusarbeidet på min (forhåpentligvis) neste spillefilm. Det er en post-apokalyptisk sci-fi, med hovedvekt på karakterdramaet ombord i romskipet. Likvel er det et mye strengere ytre plot enn det jeg tidligere har jobbet med, og jeg har strevd mer enn forventet med å få det ytre plotet og de karakterdrevne prosessene til å gli dynamisk inn i hverandre.

Hvordan ser arbeidsplassen din ut?

Akkurat nå ser den ikke ut! Jeg har hjemmekontor hvor gammel post, dvd-er, magasiner, bøker, støv og den ene halvdelen av en babycall jeg ennå ikke har ryddet bort fra den ferien vi var på for en måned siden bugner opp rundt tastaturet mitt. Hver dag starter jeg med å skyve alt skrotet til siden, så det føles litt som å sitte i en skyttergrav, noe som forsåvidt funker fint.

Din største kunstopplevelse?

Det er sånne spørsmål man med ett kjenner forfengeligheten komme smygende, men jeg tror jeg skal svare noe så streit som TV-serien Six Feet Under. Jeg har sett alle fem sesongene to ganger, det har vært en enorm inspirasjonskilde for meg, spesielt karakterarbeidet.

Hvilket ord mangler i den norske ordboken?

Er «imperfekt» et ord man finner i den norske ordboken, altså som et antonym til ordet «perfekt»? Jeg har veldig sansen for spennet og dualiteten i det ordet, at det implisitt ligger en forståelse for at det perfekte er målet, det man strekker seg etter, men ikke lykkes med å nå.

Hvilket medlem går pinnen til?

Lilja Ingolfsdottir.

Legg inn kommentar

Vennligst oppgi ditt navn

Ditt navn er påkrevd

Vennligst oppgi en gyldig epostadresse

En epostadresse er påkrevd

Vennligst legg inn din melding

NORSKE DRAMATIKERES FORBUND - WRITERS GUILD OF NORWAY

Postadresse
Postboks 579 Sentrum
0105 Oslo

Besøksadresse
Rådhusgata 7
0105 Oslo

Telefon: 22 47 89 50
Telefaks: 22 42 03 56

Forbundet: post@dramatiker.no

Dramatikerforbundet © 2018 Alle rettigheter. Ansvarlig redaktør: Monica Boracco.