Norsk Dramatikkfestival søker tekst


Det kan være et manus, et skuespill, en idé, en skisse eller en kollektiv tekst til festivalen i 2019.  Frist for innsendelse er 15. januar 2018.

Vi ser etter tekster som har en visjon om ny scenekunst. Om du, eller dere, kaller det teatermanus, scenetekst eller dramatikk er ikke vesentlig. Vi ser etter tekster som er skrevet for scenisk fremførelse!” sier kunstnerisk leder Victoria Meirik.

Norsk Dramatikkfestival er en festival hvor de utvalgte nye stemmene i norsk scenetekst blir fremført i løpet av en helg. Det skjer gjennom lesninger, stunts, forestillinger og seminarer rundt de utvalgte forfatterne og deres scenetekst.

”Norsk Dramatikkfestival er en meget viktig arena for både dramatikere og teatre når det gjelder produksjon av ny tekst for scenisk fremførelse. Festivalen står for en produksjonsform hvor det er kort vei fra første lesning til forestilling og har gjennom over 30 år løftet frem dramatikere som Arne Lygre, Maria Tryti Vennerød, Cecilie Løveid, Liv Heløe, Kjetil Indregard, Erlend Sandem og Fredrik Brattberg,” fortsetter Meirik.

Nytt for festivalen i 2019 er et eget fokus på scenetekster med barn- og ungdomsperspektiv.

”Vi ser i feltet en økt interesse for tekster som henvender seg mot barn- og unge. Festivalen har satt sammen en egen jury som skal lese disse tekstene, og ser fram til videre arbeid med regissør, skuespillere og våre samarbeidspartnere om iscenesettelsene”

For at alle forfattere skal vurderes på lik linje og helt nye stemmer skal kunne nå frem, har hver festival en ny jurysammensetning som leser de innsendte tekstbidragene anonymisert. At Dramatikkfestivalen tar utgangspunkt i en ukjent tekstmasse gjør den unik: man vet ikke på forhånd hva man har
 å lage festival av og dette skaper en egen dynamikk. De utvalgte tekstene blir presentert i løpet av våren 2018, og frem til festivalen i 2019 arbeides det videre med tekstene. Festivalen byr på regissører og skuespillere som tar utfordringen.

Om Norsk Dramatikkfestival:

Norsk Dramatikkfestival fremmer ny norsk dramatikk. Hvert annet år utlyses en tekstkonkurranse der de utvalgte tekstene blir arbeidet videre med og oppført som forestilling, lesninger eller stuntvisninger. Forrige festival ble arrangert juni 2017 på Dramatikkens Hus og neste festival vil finne sted i 2019.

Følg med på dramatikkfestivalen.no

Legg inn kommentar

Vennligst oppgi ditt navn

Ditt navn er påkrevd

Vennligst oppgi en gyldig epostadresse

En epostadresse er påkrevd

Vennligst legg inn din melding

NORSKE DRAMATIKERES FORBUND - WRITERS GUILD OF NORWAY

Postadresse
Postboks 579 Sentrum
0105 Oslo

Besøksadresse
Rådhusgata 7
0105 Oslo

Telefon: 22 47 89 50
Telefaks: 22 42 03 56

Forbundet: post@dramatiker.no

Dramatikerforbundet © 2018 Alle rettigheter. Ansvarlig redaktør: Monica Boracco.