Morten Hovland


Jeg lar meg lett begeistre

hovland-morten-320-x

Morten Hovland

Født 1969, bor på Lillehammer

 

 

Hva holder du på med nå?

Sammen med Trond Morten Venaasen skriver jeg på Helium, en serie om 12 år gamle Martin som er forelsket i Dalia, problemet er bare at hver gang han snakker med henne så får han heliumstemme. NRK Super ønsker serien, men akkurat nå venter vi sammen med regissør Liv Karin Dahlstrøm på svar fra NFI. Imens benytter jeg anledningen til å jobbe videre med manus til en thriller og et par dramaserier for voksne.

Hvordan ser arbeidsplassen din ut?

Enkel pult med stor bordplate til alle bunkene med notater. Jeg kladder alltid alt jeg skriver for hånd, så det blir noen ark. I hjørnet en skriver for å lese det jeg har ført inn på den bærbare Mac-en. En bokhylle med ringpermer, manus, bøker og filmer. En sofa, en stol og et lite kaffebord til besøkende. Alt presset inn på 9 kvadrat i kontorfellesskapet ”Filmbanken” på Lillehammer. Der et yrende miljø av forskjellige filmfolk gjør at man kan lufte både frustrasjoner og gleder, enten det gjelder jobb, eller mer eller mindre saklig debatt rundt filmpolitikk, sport, eller den nye serien du absolutt burde sett.

Din største kunstopplevelse?

Jeg lar meg lett begeistre av all kunst, uansett form, eller uttrykk, så lenge den berører tanke og følelse med et ærlig forsøk på å avdekke noe som føles sant. Hvis jeg skal trekke fram noe må det være en førstegangsopplevelse. Som 6 åring ble jeg sammen med Sola barnehage busset inn til Rogaland Teater for å se Anny Get your Gun, men det kunne vært et hvilket som helst stykke. Det som gjorde uutslettelig inntrykk, og i ettertid kanskje var avgjørende for at jeg driver med dramatikk, var selve teateropplevelsen. At vi som satt i salen, deltok sammen med helt virkelige mennesker i en fiksjon, at vi ble sugd inn i historien, og at akkurat der og da, i teateret, så var den fiksjonen alt. Opplevelsen var så virkelighetsnær at da jeg så skuespillerne på gata etterpå ikke kunne fatte at de nå bare var helt vanlige mennesker på vei hjem. Eller var de det?

Hvilket ord mangler i den norske ordboken?

Googlifisert – I betydning av den virkeligheten jeg tror jeg får innblikk i når jeg av latskap søker kunnskap med Googles skreddersydde algoritmer.

Hvilket medlem går pinnen til?

Martin Lund

 

NORSKE DRAMATIKERES FORBUND - WRITERS GUILD OF NORWAY

Postadresse
Postboks 579 Sentrum
0105 Oslo

Besøksadresse
Rådhusgata 7
0105 Oslo

Telefon: 22 47 89 50
Telefaks: 22 42 03 56

Forbundet: post@dramatiker.no

Dramatikerforbundet © 2018 Alle rettigheter. Ansvarlig redaktør: Monica Boracco.