Martin Lund


Jeg forsøker å klamre meg til svømmebasseng-allegorien om at det er på dypet det er kult å være.

martin-lund-1-versjon-2-768x400-foto-rushprint

Martin Lund. Foto: Rushprint

Martin Lund

Født 1979, bor i Oslo

 

 

 


Hva holder du på med nå?

Nå om dagen er jeg i klippen på MATCH – en voksenversjon av barneserien Kampen som gikk på NRK Super i 2014. I tillegg skriver jeg på en ungdomsfilm, der jeg håper å kunne si noe interessant om hvordan det er å være ung i Norge idag. Men ettersom jeg ikke er 15 år lenger, kjenner jeg naturlig nok en del på følelsen av å være ute på dypt vann. Men jeg forsøker å klamre meg til svømmebasseng-allegorien om at det er på dypet det er kult å være.

Hvordan ser arbeidsplassen din ut?

Den ser ganske vekslende ut. Jeg tråler enten inn og ut av tre små, varme og tette klipperom. Eller så sitter jeg på et lite møterom sammen med Thorkild Schrumpf og skriver. Når møterommet må brukes som – ja, et møterom, blir arbeidsplassen flyttet videre ut til det mer åpne kontorlandskapet. Det er altså litt utfordrende rent plassmessig på APE&BJØRN om dagen. Dette skyldes at en stor del av arealet vårt er fylt opp av ting og tang fra MATCH-innspillingen. En kommentatorboks og møbler fra et kollektiv tar ganske mye plass nemlig.

Din største kunstopplevelse?

Bortsett fra kassettene med Knutsen & Ludvigsen og Kim Larsen som nærmest gikk i loop i bilen da jeg var liten, er nok en Amy Mann-konsert på Mono en av de mest minneverdige musikkopplevelsen jeg har hatt. Sittende på en glovarm radiator, klint oppi et av vinduene, endte jeg opp med å bli ganske så forelska i Amy (ja, vi er på fornavn) der hun sto og sang og spilte en liten meter i fra meg.

Hvilket ord mangler i den norske ordboken?

Et ord som beskriver det ytterst korte tidsrommet mellom lykken som inntreffer idet man får beskjed om at man får pengestøtte til et prosjekt, – og frykten som tar fullstendig over i neste øyeblikk da man innser at man faktisk må gjøre prosjektet.

Hvilket medlem går pinnen til?

Tomas Solli er en hardt-rockende og hardt-arbeidende manusforfatter jeg lurer litt på hva gjør om dagen.

NORSKE DRAMATIKERES FORBUND - WRITERS GUILD OF NORWAY

Postadresse
Postboks 579 Sentrum
0105 Oslo

Besøksadresse
Rådhusgata 7
0105 Oslo

Telefon: 22 47 89 50
Telefaks: 22 42 03 56

Forbundet: post@dramatiker.no

Dramatikerforbundet © 2018 Alle rettigheter. Ansvarlig redaktør: Monica Boracco.