Kongens fortjenestemedalje til Nils Nordberg


H. M. Kongen har tildelt fortjenestemedaljen til Nils Nordberg.  

Nordberg søkte og fikk medlemskap i Dramatikerforbundet i 1995. Da hadde han vært dramatiker i nær tjue år. I 1976 skrev han 8 episoder i hørespillserien Mesterdetektiven Knut Gribb, om den fiktive detektiven fra Oslo først beskrevet av forfatteren Sven Elvestad i 1908. Nordberg skrev den tradisjonelle figuren inn i nye kriminalhistorier.

På 80- og 90-tallet skrev han flere verk for radio, blant annet Matteus 24, sammen med Arne Willy Dahl (1994) og Evig eies kun det tapte, sammen med Klaus Hagerup (1995). Så fulgte flere dramatiseringer samt en lang rekke bearbeidelser for radio av kjente verk inntil han skrev, sammen med Klaus Hagerup, sceneverket Den syngende frøken detektiv og mysteriet på Grevly som først ble oppført i Fredrikstad i 2001 og siden på Oslo Nye Teater/Centralteatret i 2002. Så sent som i 2014 skrev han Den mørke arven for Gildeskål kommune.

Som instruktør for Radioteatret har Nils Nordberg bidratt sterkt til å videreutvikle hørespillets muligheter og egenart, særlig innen krim, til glede og inspirasjon for mange dramatikere.

Dramatikerforbundet gratulerer hjerteligst med kongelig påskjønnelse!

(Forsidefoto: NRK)

Legg inn kommentar

Vennligst oppgi ditt navn

Ditt navn er påkrevd

Vennligst oppgi en gyldig epostadresse

En epostadresse er påkrevd

Vennligst legg inn din melding

NORSKE DRAMATIKERES FORBUND - WRITERS GUILD OF NORWAY

Besøks- og postaddresse:
Kronprinsens gate 17
0251 Oslo

Telefon: 22 47 89 50
Epost: post@dramatiker.no
Org nr: 971 287 188

Dramatikerforbundet © 2019 Alle rettigheter. | Personvernerklæring | Ansvarlig redaktør: Monica Boracco.

WordPress fra wp-hosting.no