John Kåre Raake


Etter Haisommer skjønte jeg at på film var ALT mulig.

raake-john-kare-2John Kåre Raake

Født 1962, bor i Oslo

 

 

Hva holder du på med nå?

Akkurat nå leker jeg Vårherre og allmektig Gud. Oslo skal ødelegges i katastrofefilmen Skjelvet og det er gøy å jobbe med aktiv byfornyelse. Har en lang liste over stygge bygninger som jeg kunne tenke meg å bli kvitt.

Hvordan ser arbeidsplassen din ut?

Tidlig på morgen ser den mistenkelig helt lik ut som TV-stolen eller stuebordet mitt, men når resten av familien har forsvunnet til arbeid og faste kontorplasser pleier jeg ofte å ta heisen ned og apostelens hester rundt hjørnet til mitt hyggelige hjørnebord på Lio´s Cafe Bar i Schleppegrells gate (Oslos vanskeligste gatenavn noensinne). Det gir meg inspirasjon å omgi meg med ekte mennesker i tillegg til de imaginære som bor i hodet mitt. I tillegg er det et deilig frynsegode at Lio´s serverer Oslos beste supper. Og noen ganger kommer kollega Thomas Moldestad innom også, med to manusforfattere på en så liten kafe blir det en fin bohem stemning for de andre gjestene.

Din største kunstopplevelse?

Det må bli Haisommer. Da Spielbergs mesterverk ble sluppet løs på en intetanende verden bodde jeg i lille Skudeneshavn. Idrettslaget drev kinoen på frivillig basis ( med alt det medførte av film-brudd, mangle på lyd og sammenblanding av første, andre og tredje akt ) og satte opp filmer de helgene det ikke var dans på lokalet. Siden Skudeneshavn kino nok kom nederst på lista over prioriterte kinoer tror jeg de slitte filmrullene kom til oss et godt halvt år etter at Haisommer hadde premiere i Oslo. Ryktene gikk om groteske scener, spesielt et avspist hode som skulle dukket opp når du minst ventet det. Etter Haisommer skjønte jeg at på film var ALT mulig.

Hvilket ord mangler i den norske ordboken? 

Flabbergasted – er et veldig fint engelsk ord som jeg gjerne skulle hatt en norsk variant av.

Hvilket medlem går pinnen til?

Gjermund Stenberg Eriksen har vel kommet seg sånn noenlunde etter den grusomme skuffelsen som heter det amerikanske valget nå — sender pinnen til ham.

 

NORSKE DRAMATIKERES FORBUND - WRITERS GUILD OF NORWAY

Postadresse
Postboks 579 Sentrum
0105 Oslo

Besøksadresse
Rådhusgata 7
0105 Oslo

Telefon: 22 47 89 50
Telefaks: 22 42 03 56

Forbundet: post@dramatiker.no

Dramatikerforbundet © 2018 Alle rettigheter. Ansvarlig redaktør: Monica Boracco.