Jarl Emsell Larsen


Alt forholder seg til tid og tilstand

jarl-emsell-siste

Jarl Emsell Larsen

Født 1951, bor i Oslo

 

 

Hva holder du på med nå?
Først og fremst holder jeg på med å skrive TV-serie av Jon Michelets romanserie om de norske krigsseilerne under andre verdenskrig. Det er John M. Jacobsen i Filmkameratene som utvikler serien for NRK Drama. Romanserien En sjøens helt vil bestå av 6 bøker når sjette bind blir ferdig, og det er den første boka, Skogsmatrosen, som vi nå holder på med. Jeg er personlig veldig opptatt av den norske sjøfartskulturen og krigsseilernes historie, så dette stoffet går jeg inn i med stor interesse.

Hvordan ser arbeidsplassen din ut?
Jeg har hjemmekontor. Her har jeg TV med forskjellige avspillingsmuligheter, dvd/vhs-samling og et stort skrivebord som står foran vinduet, med utsikt til Etterstad kolonihage og Vålerenga. For meg er det viktig å ha utsyn når jeg skriver. Det vil si når jeg tenker. Derfor har jeg alltid hatt skriveplass foran et vindu.

Din største kunstopplevelse?
Jeg synes det er bortimot umulig å definere hva som er det største jeg har opplevd på ulike områder. Alt forholder seg til tid og tilstand.
Akkurat nå har jeg vært i Sagrada Familia i Barcelona, Gaudis grensesprengende basilika som fortsatt er under bygging etter hans skisser. Å stå inne i kirkerommet å oppleve lyset, fargene fra glasskunsten i vinduene og spennet i søylene som sprer seg som en skog mot himmelen, gir meg en stor og inderlig kunstopplevelse.

Hvilket ord mangler i den norske ordboken?
« Blodtåka» er et ord som blir brukt om en tilstand hvor man ikke kan tenke klart på grunn av opphisselsen etter en voldsom hendelse. Ordet har blitt brukt når pressen går i flokk på en måte som blir farlig. Sammensetningen av blod og tåke gir en sterk og rå effekt som taler til følelsene.

Hvilket medlem går pinnen til?
Morten Hovland

NORSKE DRAMATIKERES FORBUND - WRITERS GUILD OF NORWAY

Besøks- og postaddresse:
Kronprinsens gate 17
0251 Oslo

Telefon: 22 47 89 50
Telefaks: 22 42 03 56

Forbundet: post@dramatiker.no

Dramatikerforbundet © 2018 Alle rettigheter. Ansvarlig redaktør: Monica Boracco.