Jan Erik Düring 1926 – 2014


Jan Erik Düring døde 13. mars, 87 år gammel.

Düring syntes han lenge hadde fått mye god bistand fra Dramatikerforbundet og ville gjøre gjengjeld i alle fall ved å bidra med kontingenten da han i 1984 søkte og fikk medlemskap. Da hadde han skrevet manus til – og regissert – spillefilmene Hjelp vi får leilighet (1965) og Deilig er fjorden (1985).

Düring var en filmskaper med mange talenter. Vi siterer utdrag av nekrologen som Oddvar Bull Tuhus har skrevet over Düring og som har stått på trykk i Aftenposten:

«Allerede på 1950-tallet var Düring kjent for allsidighet som rekvisitør og scenograf. Arne Skouen engasjerte ham som klipper på Nødlanding (1952). Sammen med likesinnede startet Düring det legendariske ABC-film. Der regisserte han kortfilmer av høy kvalitet. På spillefilmene Trost i taklampa (1955, Borge) og Jakten (1959, Løchen) var Düring dekoransvarlig. Så startet han produksjon av tidenes populære husmorfilmer. Disse ga ham praktisk øvelse med landets beste skuespillere.
Mye festlig filmhistorie forsvinner med Jan Erik. Han vil bli dypt savnet, men filene lever videre og vil forundre og begeistre nye generasjoner.»

Legg inn kommentar

Vennligst oppgi ditt navn

Ditt navn er påkrevd

Vennligst oppgi en gyldig epostadresse

En epostadresse er påkrevd

Vennligst legg inn din melding

NORSKE DRAMATIKERES FORBUND - WRITERS GUILD OF NORWAY

Besøks- og postaddresse:
Kronprinsens gate 17
0251 Oslo

Telefon: 22 47 89 50
Epost: post@dramatiker.no

Dramatikerforbundet © 2019 Alle rettigheter. Ansvarlig redaktør: Monica Boracco.