Jadranko Mehic


Det tryggeste kreative miljøet er miljøet der du er den eneste mannen.

mehic-jadrankoJadranko Mehic

Født 1987, bor i Oppegård

 

 

Hva holder du på med nå?

Nå for tiden jobber jeg med fire av mine favoritt-tanter på en komedie om plikt og lyst. Det er det beste skriverommet jeg har sittet i, og jeg kan bare anbefale det til andre unge mannlige forfattere om sjansen skulle by seg: Det tryggeste kreative miljøet er miljøet der du er den eneste mannen.

Hvordan ser arbeidsplassen din ut?

Jeg har kontor i Strøget ved Torggata. Eldorado bokhandel er nabo (positivt for skriving), jeg har nattklubber i bakgården (negativt for skriving). Selve arbeidsplassen min er fordelt på to stasjoner. Én digital, den andre analog. Jeg plukket en gang opp et tips fra en ung spirrevipp om å skille disse to arbeidsformene og jeg må si det har noe for seg. Ofte generer jeg ideer bedre med penn og papir, men når en PC alltid er tilgjengelig er det fort gjort å fase ut pennen og hånden. Har også en kontorplass oppe på NRK Marienlyst, men som de fleste andre drar jeg bare dit for å stjele kontorrekvisita.

Din største kunstopplevelse?

Det er ikke greit å si. Jeg blir lett overveldet bare jeg går ut på gata, samtidig som det meste av visuelle medier i den siste har hatt liten innvirkning på meg. Man blir lett blasert, og vi har så mange bilder rundt oss til enhver tid nå at de holder på å miste meningen. Før i tiden måtte man på kino for å se en film, til dels på tv (men før var tvene små, husk, og viste mindre og snevrere innhold), mens vi nå aktivt må søke vekk for å ikke eksponeres for bilder og billedfortellinger. Og dessuten, når det gjelder hva slags filmer som lages… de siste par gangene jeg har vært på kino har jeg ikke følt meg skuffet, men sveket.

Men uansett — om jeg skal trekke frem noen estetisk opplevelser som har blitt med meg — kan jeg for eksempel nevne Man Tänker Sitt. Åpningsbildet fra filmen spiller fortsatt jevnlig i hodet mitt. Jeg elsker også det kompakte uttrykket for raseri i Lady Kaedes henrettelsesscene i Ran (vilkårlig valg, jeg vet, men jeg så denne scenen igjen for noen dager siden). Og av en eller annen grunn begynner jeg nesten alltid å gråte når jeg hører LCD Soundssystem  sangen Home.

Hvilket ord mangler i den norske ordboken?

La oss ikke henge oss opp i hva som står i ordboken. Det er altfor begrensende å bare bruke offentlig godkjente ord.

Hvilket medlem går pinnen til?

Charlotte Blom

NORSKE DRAMATIKERES FORBUND - WRITERS GUILD OF NORWAY

Postadresse
Postboks 579 Sentrum
0105 Oslo

Besøksadresse
Rådhusgata 7
0105 Oslo

Telefon: 22 47 89 50
Telefaks: 22 42 03 56

Forbundet: post@dramatiker.no

Dramatikerforbundet © 2018 Alle rettigheter. Ansvarlig redaktør: Monica Boracco.