Hans Petter Blad


Jeg er i den uheldige posisjonen at jeg ikke kan noe annet enn å skrive

Hans Petter Blad

Født 1962, bor i Oslo

 

 

Hva holder du på med nå?

Har akkurat levert en roman, Kart over ømhetens rike, samt en rekke dikt til en utstilling av Gunvor Nervold Antonsen; Reisen. Nå går dagene med til å lese en liten tekst, et dikt, jeg skrev for et halvt års tid siden, Horacio, heter det. Det er en knapp side. Jeg forsøker å se teksten for meg som teater, forsøker å forstå hvordan det skal være mulig å la dette diktet gjenoppstå som tjsekhoviansk drama.

Hvordan ser arbeidsplassen din ut?

Jeg er i den uheldige posisjonen at jeg ikke kan noe annet enn å skrive (skjønt, kanskje det også er en illusjon), og med årene har jeg funnet ut at den ideelle skrivesituasjon, eller det perfekte sted å skrive, ikke finnes, samtidig har jeg skjønt, når jeg ser tilbake på et avsluttet arbeid, at mesteparten av boka eller manuset ble skrevet nær sagt uten at jeg visste det, i korte, intense økter, mens jeg venter på noen på en restaurant, før jeg ordentlig er våken, på en jernbanestasjon, hos tannlegen (hvordan klarer de alltid å være forsinket, år etter år?), og så videre. I en verden som vår er det ingen grunn til å være spesielt kresen med tanke på hvordan ens arbeidsplass skal se ut.

Din største kunstopplevelse?

Jorge Luis Borges sier: «Det er ingen poet, uansett hvor middelmådig, som ikke har skrevet den vakreste strofen i litteraturen, men også den dårligste.»

Hvilket ord mangler i den norske ordboken?

Jeg leser Thure Erik Lunds nye roman, Identitet. Det kan høres ut som en drøy påstand, men jeg kan argumentere godt for at dette er den første romanen som helt ut er skrevet på en datamaskin; det er en genuint digital tekst, samtidig som boka bruker et norsk der absolutt alt kan uttrykkes.

Hvilket medlem går pinnen til?

Toril Goksøyr

Legg inn kommentar

Vennligst oppgi ditt navn

Ditt navn er påkrevd

Vennligst oppgi en gyldig epostadresse

En epostadresse er påkrevd

Vennligst legg inn din melding

NORSKE DRAMATIKERES FORBUND - WRITERS GUILD OF NORWAY

Besøks- og postaddresse:
Kronprinsens gate 17
0251 Oslo

Telefon: 22 47 89 50
Telefaks: 22 42 03 56

Forbundet: post@dramatiker.no

Dramatikerforbundet © 2018 Alle rettigheter. Ansvarlig redaktør: Monica Boracco.