Hanne Ramsdal


Innimellom smugskriver jeg på en roman

Ramsdal, Hanne

Hanne Ramsdal

Født 1974, bor i Oslo

 

 

Hva holder du på med nå?

Akkurat nå er jeg i Porsgrunn på workshop ved Grenland Friteater med elevene fra forfatterstudiet i Bø. Og jeg skriver på masterprosjektet mitt i scenetekst. Og tekst til et dans/operaprosjekt. Innimellom smugskriver jeg på en roman jeg egentlig ikke har tid til å skrive på.

Hvordan ser arbeidsplassen din ut?

Pulten min hjemme er så overmøblert/ rotete at jeg ikke kan jobbe på den. Men jeg har hjemmekontor (eller gjemmekontor) i senga. Selv om Helserådet ikke anbefaler noe annet enn soving og sex i senga, synes jeg det er det aller beste stedet å jobbe og lese. Og ingenting slår senga på et bra hotell, et øde sted på en eller annen jobb, hvor jeg må strande over helga. Sitter også på skriveloftet på Litteraturhuset, på kontoret jeg deler med de andre scenetekststudentene på Teaterhøgskolen og i forskjellige blackboxer hvor jeg transkriberer improvisasjoner mm. Ganske nomadisk, ser jeg nå. Men skriving på kafe eller bar er jeg derimot ikke god på.

Din største kunstopplevelse?

Vollmond med Tanztheater Wuppertal Pina Bausch på Operaen i Oslo november 2011. Og en setning  i Antonionis film Rød Ørken. Monica Vitti sier: «Dette er mitt liv». Jeg husker nesten bare den setningen fra filmen, og den dukker opp i meg når jeg har floka det til. Går liksom ikke an å rømme fra det.

Hvilket ord mangler i den norske ordboken?

Heideggers » å vese». (At en tings vesen kommer til uttrykk i fremtredelsen.)

Hvilket medlem går pinnen til?

Dag Johan Haugerud

NORSKE DRAMATIKERES FORBUND - WRITERS GUILD OF NORWAY

Postadresse
Postboks 579 Sentrum
0105 Oslo

Besøksadresse
Rådhusgata 7
0105 Oslo

Telefon: 22 47 89 50
Telefaks: 22 42 03 56

Forbundet: post@dramatiker.no

Dramatikerforbundet © 2018 Alle rettigheter. Ansvarlig redaktør: Monica Boracco.