Gjermund Stenberg Eriksen


Det er viktig å ha flere slott i luften samtidig.

eriksen-g-stenberg

Gjermund Stenberg Eriksen

Født 1973, bor i Ski

 

Hva holder du på med nå?

Jeg jobber med fantastiske produsenter i Maipo og i Anagram i Sverige på to ulike tv-serier som verden forhåpentligvis kan få se på to ulike kanaler – men som selvsagt også kan gå inn i min eksklusive luftslottsamling. Det er viktig å ha flere slott i luften samtidig. 

Og så forsøker jeg å finne en ny hobby – isteden for å følge amerikansk politikk daglig, en interesse jeg har hatt siden West Wings dager.  Jeg fikser ikke stillhet, så jeg har til en hver tid lyd i øra om jeg jobber, jogger eller sover.  Men nå er dramaet der borte for mørkt og tungt og virkelig. Derfor har jeg kommet meg opp av fosterstillingen og vridd lydavhengigheten inn mot tv- og filmforfatteri, og hører kanonmange gode intervjuer med skriveassistenter, skriveromsforfattere, hovedofrattere og showrunnere – om hvordan de jobber og som renner ut med sine frustrasjoner, feil og mangler, og et og annet tips om jobbhverdagen. Det er med andre ord luftsloggbygging på alle nivåer

Hvordan ser arbeidsplassen din ut?

På Maipo er det en pult jeg kan låne, hvor jeg har en drøss plansjer jeg outliner på, og hyggelige folk å prate med. Men hjemme er det gått galt med mitt kjellerrom med den beste tv-skjermen du kunne ønske deg i… 2007, og 3 vegger jeg strukturerer fortellinger på. Vi renoverer alle andre rom unntatt barnas soverom, så de ti kvadratmeterne mørk kjellerkontor er blitt familiens stue, kjøkken og Svigermors soverom. (Verdens beste svigermor og hun sover bare her når hun er på besøk) (2 dager i uken). Dette skal bare være sånn i 5 måneder og er vel litt slik jeg innbiller meg man bor i Bankok eller Shanghai. Familienærheten blomstrer, mens produktiviteten hjemme er blitt fraværende.

Din største kunstopplevelse?

Førti minutter ut i den  siste episoden av The Wire, da jeg ikke kunne forstå hvordan i all verden de kunne komme i mål med historien på ti gjenværende minutter… og oppdaget at det var en dobbelt-episode. 

Når du får dobbelt så mye av det beste du vet og som du trodde du aldri skulle få mer av… The Wire er for meg det største kunstprestasjonen jeg vet om – i verdenshistorien – så mange mennesker gjør knapt noen svake øyeblikk over 6 år med 50 episoder… 

Hvilket ord mangler i den norske ordboken?

Serieskaper. Det er en del av oss som har jobbet hardt med å få ordet inn i omtalen av forfattere som skriver og lager tv-serier. Det er et godt ord, og dersom vi er mange nok som drar i samme retning, kan forfattere som starter tv-serier slippe alle kampene som folk før meg vant. 

Dersom forfattere gir fra seg ordet, vil de gi fra seg mange muligheter og ikke minst retten til å være kunstnerisk leder av egen fortelling. 

Hvilket medlem går pinnen til?

Jadranco Mehic. Siden den flinke kona hans allerede har vært i spalten.

NORSKE DRAMATIKERES FORBUND - WRITERS GUILD OF NORWAY

Postadresse
Postboks 579 Sentrum
0105 Oslo

Besøksadresse
Rådhusgata 7
0105 Oslo

Telefon: 22 47 89 50
Telefaks: 22 42 03 56

Forbundet: post@dramatiker.no

Dramatikerforbundet © 2018 Alle rettigheter. Ansvarlig redaktør: Monica Boracco.