Frode Sander Øien


Ingmar Bergmans Det sjuende innseglet som jeg aldri hadde sett før, satte spor.

Øien,-Frode-Sander-beskåret-1--640-x

Foto: Harald Øren

Frode Sander Øien

Født 1969, bor i Oslo

 

 

 

Hva holder du på med nå?

Jeg har akkurat flyttet til Oslo fra Trondheim, og innreder lelilighet. Jeg skriver også på bok to som Samuel Bjørk, i serien om Holger Munch og Mia Krüger. Den første boka ble nominert til Bokhandlerprisen, og serien er forhåndsbestilt av tjueen land, så det er jo et visst press men jeg prøver å kose meg, resultatet blir alltid best da.

Hvordan ser arbeidsplassen din ut?

Jeg har et stort hvitt tomt rom, med bare et skrivebord og en stol. Jeg har bestilt noen store fotografier av kunstneren Annar Bjørgli som jeg tror vil være inspirerende. Ellers kan jeg egentlig skrive hvor som helst. Jeg leide meg et hotellrom på Majorstua en måned i sommer, og satt på taket av et hotell i Ranong i Thailand i høst, og begge deler fungerte fint.

Din største kunstopplevelse?

Det er vanskelig å si for det har vært mange, og de har vært ulike, og vanskelige å sammenligne. Jeg satt alene hjemme en hel jul og leste Bret Easton Ellis´American Psycho fra perm til perm, det var ganske heftig. Jeg sto også opp klokka fem en morgen og startet dagen med Ingmar Bergmans Det sjuende innseglet som jeg aldri hadde sett før, det satte spor.

Hvilket ord mangler i den norske ordboken?

Fruisjon. Fra det amerikanske fruition: After years of hard work she finally brought her idea to full fruition.

Hvilket medlem går pinnen til?

Ragnar Hovland

Legg inn kommentar

Vennligst oppgi ditt navn

Ditt navn er påkrevd

Vennligst oppgi en gyldig epostadresse

En epostadresse er påkrevd

Vennligst legg inn din melding

NORSKE DRAMATIKERES FORBUND - WRITERS GUILD OF NORWAY

Besøks- og postaddresse:
Kronprinsens gate 17
0251 Oslo

Telefon: 22 47 89 50
Epost: post@dramatiker.no
Org nr: 971 278 188

Dramatikerforbundet © 2021 Alle rettigheter. | Personvernerklæring | Ansvarlig redaktør: Monica Boracco.

WordPress fra wp-hosting.no