Edvard Normann RønningEdvard Normann Rønning
Født 1952, bor på Vallsøya


 


Edvard Rønning


 


Hva holder du på med nå?


 


Akkurat nå har jeg tatt fram sceneinstruktøren og holder på med en stort show med flere hundrede barn, unge og voksne. Anledningen er avslutningen av et stor prosjekt som hetet K.O.M. eller kreativt oppvekstmiljø her i Bjugn hvor jeg bor. Det beste av nykomponerte sanger, sketsjer, korangement osv som er laget i det siste året under denne paraplyen skal framføres i tre forestillinger.  I tillegg er det kunstutstillinger og små filmer og mat. De benytter meg ofte til seremonimester i det nye kulturhuset.  Ellers er jo dag jobben min å være manuskonsulent for Norsk filminstitutt. Dessuten holder jeg på med en adapsjon av en barnebok for film, samt et intimteatermanus for teater.


 


Hvordan ser arbeidsplassen din ut?


 


Skrivestua mi som jeg har hatt i 22 år ser ut som et merkelig lite hus nede på svaberget på øya der jeg bor. Det er ikke rydda noe særlig på de åra. 13 kvadrat som er godt innbodd og med store vindu i mot verdens vakreste utsikt ut over Vallersund. Jeg ser faktisk rett bort på Tranøya som ble benyttet i siste sesongen av Farmen.  I Oslo har jeg et lite kontor som jeg nettopp har flyttet inn i og som jeg enda ikke har fått preget.


 


Din største kunstopplevelse? 


 


Jeg tror jeg må svare noen ufullendet statuer jeg dumpa bort i av Michelangelo. De står i Firenze. Det er som om kroppene holder på å sprenge seg ut av marmorblokkene. Jeg var en ung mann og strevde med å skjønne dette med det skapende innen dramatikke og disse blokkene er fortsatt et bilde for det. En må  forsøke å se hva og hvem som bor i steinen…


 


Hvilket ord mangler i den norske ordboken?


 


Et ord for den merkelige stemningen i teatersalen, da publikum blir et vesen med felles sanseapparat, en stillhet og konsentrasjon som senker seg, sekunder før forestillingen starter. Jeg vet ikke hva dette ordet skulle lyde som, men det er fokuspunktet for starten på en felles opplevelse som bare teater har… kanskje det utspringene punkt?
Hvilket medlem går pinnen til?


 


 Aase Marie Johansson


 

NORSKE DRAMATIKERES FORBUND - WRITERS GUILD OF NORWAY

Besøks- og postaddresse:
Kronprinsens gate 17
0251 Oslo

Telefon: 22 47 89 50
Epost: post@dramatiker.no
Org nr: 971 287 188

Dramatikerforbundet © 2019 Alle rettigheter. | Personvernerklæring | Ansvarlig redaktør: Monica Boracco.

WordPress fra wp-hosting.no