Bård BreienBård Breien


Født 1971, bor i Oslo


 


Bård Breien


 


 


Hva holder du på med nå?


 


Etter en lengre periode som slabbedask har jeg akkurat skrevet et nytt og forhåpentligvis siste utkast til min neste film, som heter Mongo Noir. Det handler om en ung mann som absolutt vil bli privatdetektiv, og møter motstand fordi han har downs syndrom. Så får han endelig sin første sak. Det skal bli moro, men det har vært en vanskelig balansegang, mellom


komedien, dramaet og kriminalintrigen. Jeg har heldigvis med meg en dansk kompanjong ved navn Eske Troelstrup, og vi deler gleden over det han kaller ‘Bergman-humor’. Dvs. når virkeligheten er så hard og ubekvem at den vekker latter.


 


 


Hvordan ser arbeidsplassen din ut?


 


Jeg har kontor hos Friland, som jeg samarbeider med på overnevnte filmprosjekt. Der har jeg min daglige skrivepult, og en skinnsofa som jeg ofte lurer meg selv til å tro at vil løse alle dramaturgiske problemer bare jeg legger meg litt nedpå. Har gitt med mange skuffelser den sofaen, og fine små høneblunder midt i arbeidstiden. Jeg har også et skriverom hjemme i leiligheten på Torshov, uten  sofa.


 


Din største kunstopplevelse?


 


I det siste var det nok gjensynet med Coppola’s The Conversation, ûberstrengt på alle nivåer, og veldig inspirerende. Ellers hørte jeg Neil Young’s Harvest på bilstereoen langs en Syd-Fynsk landevei i sommer. Med en god kompis i passasjersetet var det plutselig som om nesten alt stemte. Det eneste som manglet var promille. Har også gledet meg over det høyst moderne og splitter nye essayet «Alvor er første steg på veien til fortvilelse».


 


Hvilket ord mangler i den norske ordboken?


 


Jauss. Det har blitt oversatt til mange språk (I Finland er det nå minst tre personer som jevnlig utbryter Jausolaiinen, mens de for eksempel får akkurat det de ønsket seg til jul). Den opprinnelige og norske versjonen av ordet, Jauss, har desverre aldri dukket opp i andre norsk ordbøker enn Hans Christian Grønns «Det som er strengt». Og der staver han det feil. Så det er en ganske sjaber situasjon.


 


Hvilket medlem går pinnen til?


 


Bent Hamer!

NORSKE DRAMATIKERES FORBUND - WRITERS GUILD OF NORWAY

Besøks- og postaddresse:
Kronprinsens gate 17
0251 Oslo

Telefon: 22 47 89 50
Epost: post@dramatiker.no
Org nr: 971 287 188

Dramatikerforbundet © 2019 Alle rettigheter. | Personvernerklæring | Ansvarlig redaktør: Monica Boracco.

WordPress fra wp-hosting.no